Лучанка заявляє про «мертві душі» у міській школі, освітяни заперечують

Лучанка заявляє про  «мертві душі»  у міській школі, освітяни заперечують
Колишня працівниця "ЛНВК ЗОШ І-ІІІ ступенів №22 - ліцею Луцької міської ради" Іванна Крісанова заявляє, що у закладі за часів її роботи були так звані "мертві душі", тобто, зарплату виплачували людям, які фактично не виконували роботу. Натомість в управлінні освіти міськради ці звинувачення заперечують, посилаючись на результати попередніх комісій.

Як розповіла Крісанова ВолиньPost, щонайменше з 2009 року у школі було 9 випадків "махінацій" із виплатою зарплати. Зокрема технічними працівниками оформляли людей, до яких не приписані конкретні площі у школі та які реально цієї роботи не робили.

За словами Іванни Крісанової, документи, які, мовляв, це підтверджують, вона вперше побачила випадково, коли прибирала кабінети керівництва школи, працюючи техпрацівником, та "перексерила" без відома керівництва. Пізніше відмова виконувати роботу, за яку заплатять іншим людям, стала однією із причин звільнення зі школи, - стверджує лучанка. Нині вона судиться із школою за поновлення на посаді.

На підставі звернення Крісанової до ЄРДР 6 вересня 2016-го внесли кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення (ч.2. статті 191 ККУ - "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

В постанові про витребування оригіналів документів, яку лучанка надала ВолиньPost, йдеться: "досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2009 по даний час службові особи ЛНВК "ЗОШ 1-3 ступенів №22 - ліцей" Луцької міської ради, зловживаючи своїм службовим становищем, всупереч інтересам держави, з метою розтрати бюджетних коштів на користь третіх осіб, керуючись корисливим мотивом та з метою незаконного особистого збагачення, усвідомлюючи протиправність своїх дій і їх правові наслідки, внесли до офіційних документів - табелів обліку робочого часу, завідомо неправдиві відомості, щодо відпрацьованих годин технічними працівниками школи, внаслідок чого останнім незаконно було нараховано та виплачено заробітну плату приблизно на загальну суму 174 000 гривень".

В рамках провадження у неї витребували графіки чергування прибиральниць, гардеробниць, сторожів, накази про дотримання належного санітарного стану та розподіл кабінетів, службових та інших приміщень за технічними працівниками школи.

Натомість начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк у коментарі ВолиньPost заявив, що нині триває робота комісії, яка має перевірити вказані факти. За його словами, це вже не перше звернення Крісанової, а попередні перевірки, мовляв, не підтвердили названих нею порушень у школі №22.

На запитання: "Чи були схожі звернення щодо інших шкіл в розрізі останнього року?" він відповів: "Такого характеру не було".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Такі мертві душі у кожній школі
Відповісти
І не тільки в школах, а і в садочках теж я точно знаю. зарплату привласнюють завсадочками і діляться з керівництвом місквно.
Відповісти
Вже 22 школа стала ліцей,як і 9 чи 26?))) Скоро й 24, і 2, і 25, і 13, і 6, і 8, і 7 стануть ліцеями...
Відповісти
знаємо ваші ПЕРЕВІРКИ!
Відповісти
з вн про освіту28 жовтня 2014 19:36 Відповісти IP: 46.119.153.---
ola 27 Жовтня 2014 20:22 відповісти + 0 - 0
Завжди лише читала коментарі і дивувалась-як люди вміють та хочуть паплюжити інших,часто зовсім незнайомих людей. Плахотна -розумна, відповідальна,тактовна людина. P.s. не пишіть дурниць типу -родичка, "подєльнік"і.т.п.
розум,відповідальність до ola Сьогодні 19:16 відповісти + 0 - 0
Тобто Є альтернатива , що нарешті взамін хабарників , проходимців , брехунів , горе - керівників - загреви,хоміча,грушки,поповича, В керівництві освіти Волині буде ПРОМІНЬ СВІТЛА в "темному царстві " .І під цей "прожектор" попадуть парнокопитні , яких впритул не замічали таранчук і грушка-гниличка замазаний зеком батовим, полудурки тримають засудженого за КК в ЛВПУ.
Відповісти
Нічого дивного. І у вищих навчальних закладах подібне траплялося бачити. Є хабарновідомий пан Толстушко, якому дуже вигідно, що майбутні дипломовані інженери не прагнуть навчатися. В розкладі був присутній предмет іншої, відмінної від його місця роботи кафедри з прізвищем Толстушко, але іншими ініціалами, жона його. Взамін приходив цей пан.
Відповісти
"За словами Іванни Крісанової, документи, які, мовляв, це підтверджують, вона вперше побачила випадково, коли прибирала кабінети керівництва школи, працюючи техпрацівником, та "перексерила" без відома керівництва."
Здуріти можна. Тепер, що узаконене "технічне" шпигунство?
Автор статті думає що пише?
Відповісти
А у кожної прибиральниці у кожній школі є графіки чергування прибиральниць, гардеробниць, сторожів, накази про дотримання належного санітарного стану та розподіл кабінетів, службових та інших приміщень за технічними працівниками школи?
Відповісти
7 школа вже років з шість як ліцей
Відповісти
1. докази, одержані незаконним шляхом, не можуть бути доказами у справі.
2. кримінальна справа проти техпрацівниці за завідомо неправдиве повідомлення про злочин
Відповісти
Якби так було погано, то чому Кресанова хоче повернутись працювати у школу? "Наплювала у криницю, тепер води хоче напитись".У школі матюкатись не можна, а потрібно культурно говорити і поважати старших за віком і посадою людей.
Відповісти
А хто вона така ця Крісанова в школі була???
Ніколи нечув про таку.
Відповісти
Рекомендації пані Крісановій: може вам податись в нову поліцію,читаючи про ваші дії як техпрацівниці,Ви швидше нагадуєте Джеймса Бонда,але куди тобі до нього ти Брудна,Брехлива,Некультурна,Зла Падлюка!!! Яка ,виявляється ще й ходить у церкву,Б'є поклони, а вдома б'є і знущається зі своїх рідних
Відповісти
ця пані щей на обліку в поліціі ...це деспот і вампір..
Відповісти
а на неі справу ще незавили за кражу документів цеж кримінал щей ..наксерила ...!ще в церкві богу молиться за гріхи своі!!!
Відповісти
Знаходяться ж такі люди які принижують і паплюжать репутацію прекрасної школи! І ще й приводять сюди ж своїх дітей на навчанні! Навіщо? Якщо школа і дирекція такі погані! А назад на роботу не соромно повертатись? Як дивитись в очі всьому колективу?
Відповісти
школа прекрасна педколектив чудовий ..мій син давно закінчив школу і самі хороші враження за весь колектив від прибиральниці до директора ..але прийшла змія крисанова і влаштовувала своі правила ...! хамка ! дебошир !
Відповісти
а вона пише далі ......! скоро до порошенка пойде!
Відповісти
крисановій в психлікарню треба звернутись бо всюди була а там ще ні ...!
Відповісти
Останні новини
Лучанка заявляє про «мертві душі» у міській школі, освітяни заперечують
07 листопад, 2016, 16:32