З «копами» та скандалом журналісти прорвались на комісію Волиньради

З «копами» та скандалом журналісти прорвались на комісію Волиньради
Для того, аби потрапити на засідання тимчасової комісії облради журналістам довелось не лише сперечатись з працівниками секретаріату Волиньради, а й навіть викликати патрульних поліцейських.

Інцидент трапився 7 листопада, перед початком засідання тимчасової контрольної комісії обласної ради з питань проведення перевірки діяльності підприємств, установ та організацій, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області.

Зауважимо, що на цю комісію виносилося питання, яке стосується директора комунального закладу санаторії «Пролісок» Валентини Касарди. Нагадаємо, що під час останньої сесії голова облради Ігор Палиця заявив про те, що в санаторії продають алкогольні напої невідомо походження та ще й без акцизних марок.

Згодом т.в.о. голови Спілки воїнів АТО у Волинській області Олександр Серватович та керівник волинської Спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович підготували спільну заяву, в якій вимагали просто звільнити Валентину Касарду з посади керівника санаторію.

Коли ж ця ситуація набрала розголосу у ЗМІ та соцмережах інші спілки воїнів та ветеранів АТО підготували свою заяву, в якій просили залишити депутатку на посаді, позаяк санаторії працює дуже добре, а надто, що стосується відпочинку чи реабілітації атошників.

Відповідну заяву голова обласної Спілки ветеранів АТО Вадим Ваврищук приніс на розгляд комісії, однак і його відмовлялись пускати на засідання.


Голова комісії депутат В'ячеслав Рубльов цю ситуацію пояснив тим, що положенням про комісію визначено, що всі засідання будуть проходити в закритому режимі. А відтак, не те що представники громадськості, а й навіть журналісти не мають права бути присутніми під час слухань.

Тоді журналісти почали апелювати тим, що при прийнятті положення про комісію було чітко визначено, що вона правомочна розглядати певні питання лише впродовж двох місяців.

Однак навіть такі доводи не стали аргументом для комісіянтів. А тому одна з журналісток викликала патруль поліцейських, аби ті забезпечили охорону громадського порядку та зафіксували порушення прав працівників ЗМІ.


Втім, щойно патруль поліцейських прибув до обласної ради, виявилось, що депутати вже проголосували за те, аби засідання проводити все ж таки у відкритому режимі.

Депутат Волиньради Михайло Імберовський, який сьогодні також не з першого разу потрапив на засідання, наголосив, що юрвідділу Волиньради варто взяти на контроль питання, чи легітимним є рішення комісії, які приймалися останнім часом, позаяк комісія повинна була діяти всього два місяці.


Окрім того, на минулій сесії Волиньради депутат подавав запит щодо звіту роботи комісії з моменту її утворення й до сьогодні.

«Ця комісія створювалася на першій сесії нового скликання. І вона створювалася для того, аби якнайшвидше визначити стан справ на волинських комунальних підприємствах, а не затягувати це на цілий рік. Тут виникає питання законності прийнятих на комісії рішень. Адже виходить, що їх усі можна оскаржити в суді. А чи не для того, вони зробили цю комісію, щоб ніші люди не могли туди потрапити? Зараз в облраді прослідковується дивна тенденція – то комісії роблять закритими, хоча це комунальні підприємства, і їхня робота повинна бути публічною, то доступ до сесії хочуть обмежити. Влада повинна бути максимально відкритою», - наголосив депутат Михайло Імберовський.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
АТОВЕЦЬ, украхїнці мої любі)))
Відповісти
Там у раді ще "діяч" є - Дубняк зветься! Вирішує підкилимно свої "шкурні" питання! Як його взагалі туди взяли, всі ж знають що то за ...мно?!
Відповісти
Молодці!!!! Скільки вже цей бардак може бути. Вотчину собі влаштували і гребуть....
Відповісти
мочить гадів, тільки 100% прозорість і відкритість поможе подолати корупцію.
Відповісти
Коли вже волиняни зрозуміють за кого вони проголосували.
А журналістам велике дякую. Молодці! Продовжуйте відстоювати демократію в державі.
Сьогодні тільки на вас надія.
Відповісти
молодець Імберовський нарешті хоч хтось зупинить свавілля в облраді які особливо відбуваються у тимчасовій комісії за керівництва Рубльова. Ігноруючи закани України, приймає свої нелеґітимні рішення.
Відповісти
Щось не зрозуміло, майном громади громади розпоряжається ЗАКРИТА комісія?! Це чистої води договорняки! Голова Рубльов - ставленик Палиці, виступ Палиці і якісь заяви організацій про звільнення керівника - та це спланована акція!
Де прокуратура та СБУ?! Чому не захищають майно громади, закон, лише журналісти це роблять!
Негайно зупиніть свавілля!
Відповісти
Останні новини
З «копами» та скандалом журналісти прорвались на комісію Волиньради
07 листопад, 2016, 16:50