На Волині чиновники порушуть права дітей-сиріт

На Волині чиновники порушуть права дітей-сиріт
Правоохорнці виявили ряд порушень у виплаті волинським дітям-сиротам одноразової допомоги.

Луцька місцева прокуратура в ході вивчення стану дотримання соціальних і майнових прав дітей-сиріт, виявила порушення посадовими особами шкіл-інтернатів області щодо невиплати випускникам одноразової грошової допомоги в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку - повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

У зв'язку з тим, що неповнолітні позбавлені батьківського піклування, належать до соціально незахищеної категорії населення та неспроможні самостійно захистити свої інтереси в суді, а опікуни й відповідні служби органів державної влади та місцевого самоврядування не вживали заходів до захисту їх майнових прав, на захист прав дітей-сиріт стала прокуратура.

У вересні 2016 року Луцькою місцевою прокуратурою подано до суду три позовні заяви про визнання протиправною бездіяльності Володимир-Волинської, Головненської, Люблинецької спеціалізованих шкіл-інтернатів та зобов'язати їх виплатити одноразову грошову допомогу випускникам на загальну суму 19 тис. грн.

Наразі рішеннями Ковельського міськрайонного та Любомльського районного судів 2 позови прокурора задоволені в повному обсязі, а 1 - перебуває на розгляді.

Зауважимо, що у зв’язку з внесенням змін до Конституції України з 30 вересня 2016 року органи прокуратури не наділені повноваженнями на представництво інтересів дітей в суді.

Тому Луцька місцева прокуратура закликає служби у справах дітей Луцької міської ради та Луцької РДА вживати належних заходів до захисту прав дітей.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.