Укрзалізниця продала 1,5 млн квитків онлайн

Укрзалізниця продала 1,5 млн квитків онлайн
Бронювання і купівля залізничних квитків онлайн все більше входить у життя українців: лише у вересні через Інтернет було продано більше 182 тис., а з початку року – понад 1,4 млн. квитків.

Про пише Корреспондент.

Подібна послуга стає все більш популярною серед пасажирів: у 2009 було продано всього лише 83,5 тис. квитків, у 2010 – 132,5 тис., а вже в 2011 – 693,4 тис. електронних квитків. Таким чином, з моменту введення послуги українці купили всього вже більше 2,3 млн залізничних квитків, а зараз онлайн покупки квитків становлять 4% від загальної кількості, повідомляє монополіст.

Тим не менше, онлайн-покупки квитків на потяги мають потенціал для зростання. Так, для порівняння, 7-10% квитків на літаки в Україні оформляється через Інтернет. У той же час у Німеччині на залізничний транспорт купується 42% проїзних документів, Росії – 8%, Польщі – 5,3%, Казахстані – 4,2%, Угорщині – 1,1%, Чехії – 0,7%, а Білорусі лише 0,5%.

Ціни на квитки УЗ відрізняються у залежності від способу оформлення. Так, при купівлі квитка в касі пасажир оплачує додатковий збір 12 грн, а при оплаті через Інтернет – 10 грн. Окрім того, бронювання місця через Інтернет на дві доби обійдеться пасажирові в 18 грн.

Як відомо, в травні Укрзалізниця запровадила власну автоматизовану систему продажу квитків через електронні канали обслуговування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Укрзалізниця продала 1,5 млн квитків онлайн
05 жовтень, 2012, 15:57