Водії хамлять та відмовляються платити – як працює луцька комунальна парковка

Водії хамлять та відмовляються платити – як працює луцька комунальна парковка
Лучани ще не звикли до платного паркування в місті, часто погрожують, конфліктують з паркувальниками та відмовляються платити за послуги.

Про роботу першої комунальної парковки розповіли директор КП «АвтоПаркСервіс» Олександр Мартинюк та його заступник Анатолій Носалюк під час прес-конференції 9 листопада.

Нагадаємо, що 18 жовтня у Луцьку поблизу Завокзального ринку відкрили першу комунальну парковку.

«За три тижні роботи комунальної парковки ми побачили рівень підготовки наших людей до платного паркування. До приватного всі звикли - платити комусь в кишеню. А от до нас з’явилось багато питань», - обурюється директор КП «АвтоПаркСеріс» Олександр Мартинюк.

Водночас заступник керівника підприємства Анатолій Носалюк наголосив на тому, що людина може відмовитись від сплати за паркування в тому разі, коли на стоянці немає паркомата. Наприклад, стоянка поблизу автостоянки №1, що на вулиці Конякіна.

«В Луцьку є лише два офіційних оператори паркування це – КП «АвтоПаркСервіс» та приватне підприємство «Ельба юа», яке обслуговує парковку у Старому місті. Всі решта працюють незаконно», - каже він.

Окрім того, у водіїв дуже часто виникає питання – чому комунальну парковку обладнали саме на проїжджій частині. Втім, Анатолій Носалюк пояснив, що вимоги та правила облаштування парковки визначені постановою Кабміну, і саме відповідно до цього документу парковка повинна бути саме на проїжджій частині. Однак це розповсюджується лише на офіційних операторів паркування.

Безоплатне паркування надають лише для інвалідів опорно-рухового апарату. На учасників АТО та інші категорії – це не поширюється.

Більше того, в паркоматі встановлена система відеофіксації порушників. Якщо водій, який не сплатив за парковку або не розмістив чек на панелі приборів у лівому куті автомобіля, усі дані про його транспортний засіб заносять до бази КП «АвтоПаркСервіс». В разі несплати штрафу в розмірі 204 гривні, дані про автомобіль передадуть до правоохоронних органів для складання адмінпротоколу.

Наразі в базі є інформація про 60 автомобілів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хамлять? Це ж Європа! :)
Відповісти
а парковка та шо біля формули?!
бігають чоловічки і просять гроши...
їй по голові надавати чи як ?
Відповісти
Не оплатиш, проведе якимось ключиком по бочині і можете не оплачувати! Ми ж до Європи йдемо, намагаємось
Відповісти
Останні новини
Водії хамлять та відмовляються платити – як працює луцька комунальна парковка
09 листопад, 2016, 16:13