Лучани виступили проти проекту забудови на Ковельській

Лучани виступили проти проекту забудови на Ковельській
Представники громадськості та експерти ухвалили спільну резолюцію, у якій виступили проти практики забудови міста без цілісного стратегічного бачення, із порушенням будівельних норм та сталого історичного середовища.

Про це говорили під час засідання круглого столу «Сучасний образ історичного Луцька: проблеми і перспективи» у п'ятницю, 11 листопада.

Зокрема йдеться про приклади можливого будівництва в районі вулиць Паркової та Глушець біля Центрального парку, водоохоронної зони вулиці Глушець біля мосту в селі Рованці, Ковельської, 17, проблему забудови Театрального майдану, спорудження торгового павільйону на території Свято-Троїцького собору в центрі міста.

У районі заплави річки Стир за адресою Ковельська,17, за словами Ярослава Матвіїва, є територія зони охорони ландшафту. Проте забудовник, із яким пов'язаний депутат міської ради Андрій Козюра, просуває питання погодження цієї забудови на 9-10 поверхів. Проте територія знаходиться в зоні підтоплення, а тому там, мовляв, будувати житло заборонено.

За словами Матвіїва, саме через те, що він єдиний залишився «в опозиції» до цього проекту, його посаду головного художника міста скоротили.

Як можливий вихід із ситуації Ярослав Матвіїв пропонує передати питання будівництва на Ковельській, 17 для вирішення під час сесії міської ради, адже до депутатського корпусу, мовляв, більше довіри, ніж до виконкому, що вже «затвердив забудову біля вулиці Глушець біля крематорію». Тому «виконавчий комітет може затвердити будь-що подане», ‒ вважає Матвіїв.

Активіст Ігор Левчук додав, що це також охоронна зона історико-культурного заповідника «Старий Луцьк». «Це один із яскравих корупційних проектів», ‒ наполягає Левчук.

Також свою категоричну позицію проти цієї забудови висловили лідери фракцій «УКРОП» Ігор Полішук та «Громадський рух «Народний контроль» Павло Данильчук. За словами Поліщука, вони спробують встигнути винести на чергову сесію проект рішення про передачу погодження планів детальної забудови територій на розсуд депутатів, а не виконкому.

Нагадаємо, замовник хоче збудувати на Ковельській, 17 торгово-розважальний центр в поєднанні з офісними приміщеннями, а також житловий комплекс. В проект також входить будівництво дороги та благоустрій берега річки Стир – з облаштуванням пляжів та ігрових майданчиків. В перспективі в мікрорайоні може ще з’явитись дитячий садок.

ЧИТАТИ ПЕРЕДІСТОРІЮ ДІЛЯНКИ

Юрист та екс-депутат Андрій Осіпов запропонував два ефективні методи боротьби проти незаконних забудов: кримінальні провадження та подання проектів рішення разом і подальшим відвідуванням сесії чи засідання виконкому. «Тут 30 людей ‒ не вражаюче. Прийдіть на сесію і добийтеся прийняття свого рішення», ‒ радить Осіпов.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якщо Пашка Данильчук проти, значить треба будувати! З розумним підходом...
Відповісти
Зачекайте, так осіпов десь поїхав, виписався з міста? А тепер повернувся, чи що?
Відповісти
Останні новини
Лучани виступили проти проекту забудови на Ковельській
11 листопад, 2016, 17:42