У Луцьку розроблятимуть законодавчі зміни для власників авто із іноземною реєстрацією

У Луцьку розроблятимуть законодавчі зміни для власників авто із іноземною реєстрацією
Представники Об'єднання власників автомобілів з іноземною реєстрацією Волині провели збори разом із представниками Волинської митниці, патрульної поліції Луцька та помічниками нардепів, щоб напрацювати пропозиції для спрощення легального ввезення та обслуговування автівок в Україні.

Збори провели у п'ятницю, 11 листопада.

Як розповів юрист Сергій Книш, на порядку денному - 4 питання, які стосуються авто із іноземною реєстрацією:

1) Облік таких транспортних засобів та запровадження їх певної реєстрації, щоб представники поліції та інші знали, хто керує цим транспортним засобом. Адже існує проблема того, що на цих автомобілях можуть вчиняти злочини чи ДТП, які потім складно розкрити.
2) Аргумент влади про те, що від таких автомобілів немає надходжень у бюджет. Активісти пропоную як один із варіантів запровадження плати при реєстрації таких автомобілів, щоб вирішити проблему.
3) Врегулювання проблеми черг на митниці через кількість пертнів кордону. Нині це 5 або 10 днів. Можливе збільшення цього терміну до 30 днів. «Ми розуміємо, що зробити максимальний термін неможливо (наприклад, 1 рік, - ред.), бо буде знівельоване питання розмитнення автомобілів», - визнає Сергій Книш.
4) Забезпечення комфорту власників таких автомобілів через спрощення пересування.

За словами заступника начальника Волинської митниці ДФС Василя Германа, потрібно донести до законодавців інформацію про те, що потрібно знайти золоту середину, тобто баланс між доходами державного бюджету і комфорту власників автомобілів.

Загалом щомісяця через Волинську митницю проїжджають 250 таких автомобілів, які назад вже не повертаються. Тому держава втрачає до 1 мільйона гривень. Також існує проблема того, що за невчасний перетин кордону можуть оштрафувати лише один раз на 8500 гривень, а після цього вдруге штрафувати вже не будуть.

Заступник начальника управління патрульної поліції Луцька Роман Буховець переконує, що патрульна поліція не має жодних вказівок щодо «особливого» ставлення до власників автомобілів на іноземній реєстрації. Це він зауважив у відповідь на запитання водія, який заявляє про упереджене ставлення поліції.

Конкретні пропозиції щодо внесення змін до законодавства є у голови ГО «Автоєвросила України» Олег Ярошевич. Йдеться про Проект Закону №4223 про внесення змін до статті 380 Митного кодексу України (щодо створення сприятливих умов для використання автомобілів з іноземною реєстрацією).

Цей проект рішення усуває дискримінаційну норму про переваги нерезидентів над резидентами щодо сплати за ввезення автомобілів. Також 15 листопада вони у Києві планують провести акцію протесту, щоб добитися підтримання цього законопроекту.

За підсумками зустрічі створять робочу групу, яка напрацьовуватиме конкретні пропозиції для розробки оптимальних пропозицій змін до законодавства. Їх планують передати народним депутатам, зокрема і волинським.

Всі конструктивні пропозиції готові підтримати волинські нардепи Ігор Лапін та Ігор Гузь, - переконують їх помічники Оксана Ютовець і Марина Хромих. Зокрема помічники нардепів увійдуть до робочої групи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Забирати всі пільги та субсидії у тих, хто їздить на іноземних номерах.
Відповісти
То план Шатун, я знаю
Відповісти
Очевидно, що треба зменьшувати тиск та обмеження при розмитнені транспорту, а не створювати нову "дірку" для псевдопрацівників іноземних компаній.
Не тією дорогою ідети, дорогеньки, ніхто не проголосує за ваше бажання бути найхітрішим.
Відповісти
Никаких пильг! Растамаживать как все! А вот растаможку можно уменьшить. Убрать НДС и растаможка упадет колоссально. Останется акциз и пошлина, чего государству хватит, и эти плакать перестанут. Почему кто-то растамаживать должен по закону, а кто-то тут плачет постоянно. Нет денег - езди на маршрутке.
Відповісти
Ну ІДІОТИ!!! Для чого мєнтам якась інформація ВСЕ І ТАК ЗАКОННО ЩЕ ПОЦІЛУЙТК ІХ В СРАКУ ЩОБ ДОЗВОЛИЛИ ЇЗДИТИ!!! ЦЕ Міжнародне законодавство І ВОНО НЕ ВИМАГАЄ У КОЖНОМУ КОНКРЕТНОМУ ВИПАДКУ МІСЦЕВОГО УЗГОДЖЕННЯ ЯКЩО ПІДПИСАНА ЗАГАЛЬНА УГОДА!!! НЄ НУ ВАС ТРЕБА ПОИМЄТЬ ЯКЩО ВИ САМІ ПРОСЕТЕСЬ!!! БЕРИ І ЇДЬ - НЄ ВОНО ЩЕ ПРО МУСАРА ЗГАДАЛО НУ ТОДІ БУДЕТЕ СОСО в результаті!!!
Відповісти
Не фіг шастать на польських номерах. Якщо хтось сильно хитромудрий, то їжджайте в Щецин і там їздіть - а тут ми вас пиняли, пиняєм і пиняти будемо, і будемо забиати ваші лахи на штрафмайданчик!!!
Відповісти
Згідний: з тим , хто написав- що треба зменшити розмитнення,а решта емоційних висловлювань, є від людей, які бажають їздити на Ланосах, за 4-6тис.$, платити Розмитнення по 3-4.5тис.€.і давати хабара митникові, щоб знизив вартість авто, так хто ідіоти? Ті хто їздить на нормальному авто, за цілком прийнятні гроші, чи ті що платять розмитнення , в 2 рази більше ніж вартість його авто??? Всерівно що на Кубі , можна любе авто , тількі розмитнення таке, що ще дітям прийдеться оплачувати, вартість того розмитнення !!!!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку розроблятимуть законодавчі зміни для власників авто із іноземною реєстрацією
11 листопад, 2016, 19:52