Хліб на Волині може подорожчати вже наступного тижня

Хліб на Волині може подорожчати вже наступного тижня
Уже з грудня 2016 року ціна на хліб та хлібобулочні вироби в Україні можуть зрости на 15-18 %. На волинських підприємствах, які займаються виробництвом такої продукції, кажуть що вартість зросте до обґрунтованого рівня в рамках звичайного щорічного сезонного коливання.

Про це повідомляє Конкурент.

Директор «Західторгхліб» Віталій Бобир розповів, що ціни на хліб підвищаться не лише через зростання собівартості продукції, а й через витрати виробників на електроенергію, що постійно зростають, та логістику.

«Ми повинні так само реагувати на ситуацію, яка складається сьогодні на ринку, тому що дорожчає не тільки продукція, а й енергоносії. Ще влітку за червень місяць за 1 кіловат електроенергії для підприємства становив 2 гривні, а станом на сьогодні – 2,36-2,39 гривні і продовжує зростати далі. Із листопада 2016 року 1 тисяча кубів газу коштуватиме підприємству 8,256 тисячі гривень з ПДВ. Нарахуємо ще 1300 гривень за транспортування, і матимемо 9,5 тисячі гривень. До цього все разом коштувало 7,5 тисячі гривень», – наголосив він.

Із його слів, ціна на хліб зросте, але це буде обґрунтовано.

«Ціну на соціальний хліб простої рецептури ми ще не піднімали. «Обідній» (та інші різновиди соціального хліба) – від 6,90 до 7, 20 гривні (вага – від 650 до 700 грамів). Ця ціна поки тримається. Думаю, що вже з понеділка чи з вівторка ціна підніметься... Витрати зростають, і їх потрібно чимось компенсувати!» – підкреслив Віталій Бобир.

Начальник відділу маркетингу ПАТ «Теремно Хліб» Олександра Борук повідомила, що найбільші фактори, які впливають на собівартість хліба – це вартість борошна, енергоносіїв та заробітна плата.

«На вартість енергоносіїв і сировини (в тому числі, борошна) значною мірою впливає курс долара, оскільки енергоносії країна імпортує за валюту, а борошно і зерно виробники експортують також за валюту. Тож, як правило, йде сезонний ріст курсу, а як наслідок – ріст цін на сировину», – сказала вона.

Олександра Борук додала, що на підприємстві поступово впродовж року підвищують зарплату працівникам, тож це також впливає на собівартість продукції.

«Ми очікуємо зростання цін на хліб та хлібобулочну продукцію, але не в межах 20-30 % як прогнозували деякі експерти, а в рамках звичайного щорічного сезонного коливання», – резюмувала вона.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Хліб на Волині може подорожчати вже наступного тижня
12 листопад, 2016, 01:27