В ОПОРІ стверджують, що Башкаленко вчив підлеглих фальсифікувати вибори

В ОПОРІ стверджують, що Башкаленко вчив підлеглих фальсифікувати вибори
Голова Волинської обласної організації Партії регіонів Олександр Башкаленко у Нововолинську роз’яснював членам дільничних виборчих комісій від ПР, як фальсифікувати результати виборів, стверджують у прес-службі Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області.

Таку інформацію ОПОРА поширила, посилаючись на «достовірні джерела».

Як стало відомо координатору виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайлу Шелепу, у суботу, 6 жовтня у Палаці культури міста Нововолинська «регіонали» збирали членів ДВК та спостерігачів, які представляють їх партію.

Мета зібрання - роз’яснити, як потрібно працювати у виборчій комісії, як поводитися зі спостерігачами та, як «правильно» рахувати голоси, кажуть в ОПОРі.

Зокрема, Олександр Башкаленко, який водночас є першим заступником голови Волинської облдержадміністрації, особисто пояснював схеми фальсифікування виборів.

Так, Башкаленко закликав членів ДВК не дуже перебирати бюлетенями при підрахунку голосів. Мовляв, якщо при підрахунку голосів йдуть бюлетені з позначкою навпроти № 20 (номер Партії регіонів – ред.) і серед них трапляється інший бюлетень, наприклад за № 19 (номер ВО «Батьківщина» - ред.), то останній слід теж класти до бюлетенів за ПР. За таке нічого члену комісії не буде, адже це вважатиметься як технічна помилка, - пояснював Башкаленко, стверджують в ОПОРі.

Інша частина інструкції стосувалася заміни бюлетеня. Так, якщо виборець зіпсував бюлетень і проситиме новий, то члени ДВК зобов’язані видати чистий бюлетень лише в тому випадку, якщо будуть впевнені, що виборець голосуватиме за ПР, якщо це інший виборець – бюлетень йому можна не давати.

Башкаленко запевняв членів ДВК у тому, що в них не буде персональної відповідальності за вказані дії, та гарантував, що все буде добре, адже у них 17 членів в кожній ДВК. Також обласний партійний голова в наказовому тоні зазначив, що всі їх члени ДВК повинні проголосувати за Партію регіонів.

Крім партійного керівника протизаконні інструкції давав і працівник виборчого штабу, який вчив присутніх, як правильно організувати свою роботу та поводитись зі спостерігачами. Так, члени ДВК від ПР при видачі бюлетенів повинні сидіти поряд.

Якщо спостерігач в день голосування буде ходити по дільниці, то члени ДВК мають негайно відреагувати на це, зупинити роботу комісії та прийняти одностайне рішення про те, що спостерігач заважає. Також представник виборчого штабу партії вчив, що при підрахунку голосів навіть бюлетені з двома позначками слід рахувати як «свої».

Після закінчення зібрання у Палаці культури міста Нововолинська усім присутнім видавали по 200 гривень, йдеться в повідомленні ОПОРИ.

Такі наради та інструкції – грубе порушення закону, вважає координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп. Представники Партії регіонів свідомо штовхають членів комісій на порушення виборчого законодавства, за яке їм може грозити кримінальна відповідальність. Це свідчить про підготовку фальсифікацій на виборчих дільницях.

Крім того представники ПР невірно трактують норми закону «Про вибори народних депутатів України», що регламентують порядок роботи спостерігачів. Це зрозуміло, адже саме вільне і безперешкодне спостереження на дільниці може завадити втіленню цих протизаконних схем.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тут дивно тільки одне - чому Башкаленко ще не на підписці про невиїзд???
Відповісти
як це чому? не задавайте дурні питання. тому що у нас працює дуже добре міліція і прокуратура. і вони так і далі будуть працювати, якщо їх добру половину не позвільняти. але опозиція на це неспроможна також. тому хай не ниє про те як її ображають і будуть ще більше ображати. так що всьо по плану йде від партії регіонів.
Відповісти
Чому мовчить Григорій Пустовіт-лідер "Батьківщини"?
Відповісти
Останні новини
В ОПОРІ стверджують, що Башкаленко вчив підлеглих фальсифікувати вибори
08 жовтень, 2012, 11:34