Луцький пенсіонер від інфразвуку втікає ночувати на вокзал

Луцький пенсіонер від інфразвуку втікає ночувати на вокзал
Луцький пенсіонер Григорій Квятковський переконує, що чує інфразвук. Це явище йому настільки допікає, що часом чоловік змушений втікати ночувати на вокзал.

Про це пише Наталія Кравчук на шпальтах Вісник і К.

Вперше сторонній шум у помешканні, в якому живе десятки літ, Григорій Вікторович почув у березні 1995-го. Пам’ятає те страшне відчуття. Нестерпний звук стискав голову, сковував свідомість.

«Раніше я працював провідним спеціалістом обласного управління сільського господарства. А це тільки вийшов на пенсію – і почав звертати увагу, що є ті шуми. Біля нашого будинку (просп. Соборності, 16а. – Авт.) стоїть бойлерна. От я там і знайшов джерело інфразвуку та вібрації», – розповідає чоловік.

Лучанин став звертатися в різні інстанції. Розповідав, наскільки інфразвук шкідливий. Звідусіль надходили відповіді, що всі шуми від бойлерної у дозволених межах.

«Питав сусідів одних, других – усе нормально, ніхто не чує. А це дивлюсь якось уночі у вікно: я не сплю – і в сусідньому будинку всю ніч в одній квартирі світиться. І так не один раз. Думаю, зайду, познайомлюся. Там мені сказали, що ночами не сплять, бо голова болить дуже. І це тільки в певні години, в певні дні. Таких людей, що чують інфразвук, у Луцьку знаю близько десяти», - каже він.

Пенсіонер показує тріщини в сусідній дев’ятиповерхівці, яку «по швах», ніби степлером, скріпили скобами від фундаменту аж до даху

Майстер з ремонту й устаткування центральних теплових пунктів і тепломереж ДКП «Луцьктепло» Олег Марущак, який обслуговує цю бойлерну, струджує: «Для мене загадка, чому пан Квятковський так вирішив, що шум іде від нашої бойлерної. На тому приміщенні немає жодної антени, яка б, припустимо, могла б спричиняти якусь негативну дію. У нас там одна вода по трубах біжить. Можливо, шуми йдуть з іншого джерела. Неподалік є розподільчий пункт обленерго. Але щодо інфразвуку – то точно не до нас».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
походу дурка по ньому плаче
Відповісти
продати квартиру, переселитись на хутір. там інфразвуків нема
Відповісти
А він хоч знає що таке інфразвук,може йому щось інше заважає?
Відповісти
То треба перевіряти трансформатори Обленергов розподільчий будці.
Відповісти
Труби треба перевіряти - десь щось є. Може кавітація дає подібний ефект
Відповісти
Останні новини
Луцький пенсіонер від інфразвуку втікає ночувати на вокзал
14 листопад, 2016, 11:11