Чиновників хочуть змусити декларувати дорогі покупки

Чиновників хочуть змусити декларувати дорогі покупки
До парламенту внесли проект поправок до закону «Про засади запобігання та протидії корупції в Україні», який пропонує змусити державних чиновників декларувати усі видатки, що перевищують суму у розмірі 15 тисяч гривень.

Автор проекту – народний депутат від партії «Наша Україна» Віктор Матчук, інформує ТСН.

Матчук нагадав, що, відповідно до чинного законодавства, чиновники в Україні зараз зобов'язані декларувати тільки ті витрати, які перевищують 150 тисяч гривень.

«Тобто якщо протягом року держслужбовець зробив сто покупок по 149 тисяч гривень – у нього декларація буде порожня, він нічого, значить, не придбав. Я зараз пропоную внести поправку до цього закону – і хоча би в десять разів зменшити цю суму.

Не 150 тисяч треба декларувати, а вже починаючи із 15 тисяч гривень», – сказав Матчук.

Нашоукраїнець, зокрема, послався на досвід європейських країн, у яких декларуванню підлягають ті покупки, вартість яких є більшою за одну місячну зарплату.

«Це ж не означає, що забороняється щось купувати. Купувати можна. Просто ти маєш про це написати, а люди мають знати, що ти придбав. І після цього вони дивляться, наскільки це співвідноситься з твоїми доходами», – підкреслив депутат.

За словами Матчука, законопроект із його поправками має бути винесений на розгляд депутатів у першому читанні вже у січні 2012 року.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чиновників хочуть змусити декларувати дорогі покупки
03 січень, 2012, 10:23