Екскурсія виборчими штабами Луцька. ФОТО

Екскурсія виборчими штабами Луцька. ФОТО
Підготовка до дня виборів у розпалі – кожна політична сила і кожен кандидат розраховують отримати якомога більше голосів виборців. А для цього треба наполегливо працювати. Як же працюють партійні штабісти у Луцьку ВолиньPost дізнавався 5 жовтня.

Комуністична партія України

У штабі комуністів, що на Ковельській, 1, журналістам раді. Готові довго розповідати про те, як «повернути країну народу». До слова, саме тут знаходиться і обласний осередок КПУ.

Начальник виборчого штабу волинських комуністів Анатолій Блінов розповів: виборами у партійному осередку займаються усі, хоч у луцькому штабі безпосередньо працює чотири людини. Загалом на Волині комуністи мають п’ять виборчих штабів – у кожному окрузі.

У Луцьку комуністи щодня виставляють два намети з агітаторами. У наметах працюють добровольці, переконують в обласному осередку КПУ, гроші їм дають хіба, щоб перекусити. Роздають агітацію, яка надходить із Києва, та й власну продукцію мають – тираж газети «Радянська Волинь» із кількох тисяч збільшили аж до 20 тисяч.

На парламентських виборах волинські комуністи мріють взяти хоча б 5%. Кажуть: такий результат їх влаштує.



ВО «Свобода»

У офісі волинських свободівців, як і в комуністів, теж не вельми людно – усі працюють за межами штабу. Знайти активістів «Свободи» можна в самому центрі Луцька – їхній партійний офіс, а заодно і виборчий штаб розташований у приміщенні на проспекті Волі, 5.

На місці ми застали одного із керівників волинських свободівців, депутата Луцької міської ради Святослава Боруцького. Політик охочий поговорити, хоча запевняє: натрапити на нього у штабі можна нечасто.

У штабі «Свободи» працює небагато людей – менше десятка. Утім часом тут можна застати й п’ять десятків, а то й більше людей – партійців, агітаторів. Штаб ВО «Свобода» часто відкритий з ранку до ночі – політика не передбачає вихідних, кажуть у партії.


Олена Голєва

Штаб кандидатки Олени Голєвої, яка очолює на Волині Європейську партію України, розташований у приміщенні швейної фабрики, що на вулиці Бойка, 1. Тут же знаходиться і приймальня соціальної програми «Народний адвокат», яка на час виборів призупинила свою діяльність.

У виборчому штабі працює близько 15 людей. Часу на балачки з журналістами немає – робота кипить, хоч у офісі не надто людно. Та й самої Олени Голєвої у штабі не застали – кандидатка була на зустрічі.

Партія регіонів

Виборчий процес активно триває і в обласному осередку Партії регіонів, що знаходиться за адресою: Привокзальний майдан, 1. Тут же облаштували і виборчий штаб партії, який очолює депутат Луцької міської ради Іван Смоленг.

У штабі ми зустріли колегу Смоленга, депутатку Луцькради Тетяну Дементьєву, яка чемно розповіла про те, чим нині займаються у штабі. А роботи не бракує, переконує вона. Особливо багато клопотів із заміною членів дільничних комісій – хтось захворів, хтось відмовився працювати, тому треба шукати і «оформлювати» нових людей.

Та й з агітаторами роботи багато – щодня по місту виставляють близько 15 наметів. Крім того, дуже багато дзвінків. Дементьєва каже: часто телефонують і запитують, за кого голосувати, просять розповісти про кандидатів.

За щоденною роботою без вихідних немає часу, щоб навести лад в офісі. Але творчо-виборчий безлад панує не лише у штабі регіоналів.



Ігор Палиця

Розташований штаб Ігоря Палиці у приміщенні офісного центру «Директорія», що на вулиці Винниченка, 26. До офісу самовисуванця-благодійника ми потрапили з другої спроби. І то тільки в прес-службу.

Але ідея сфотографувати, як кипить робота у виборчому штабі кандидата-мільйонера не сподобалася трьом працівникам прес-служби. Замість того, аби просто пояснити, що вони такі питання не вирішують і краще звертатися до керівника штабу, почали переконувати журналіста ВолиньPost у тому, що такий репортаж – нікому нецікавий.

Крім того, одразу заявили: видання ВолиньPost ставиться до Ігоря Палиці вкрай упереджено, мовляв от сфотографуєте і напишете щось негативне, а це тільки антиреклама.

Пані, яка представилася «професійним журналістом», наполегливо переконувала: штаб – це не музей, це просто кабінет, де люди сидять за комп’ютерами і нічого цікавого у цьому немає, читачам це непотрібно.

Вислухавши усі аргументи прес-служби, журналіст чемно вийшов із офісу Ігоря Палиці. Проте, яка атмосфера панує у штабі одного з найпотужніших, як переконують ЗМІ, кандидатів, враження все ж встигло скластися...



Партія «Україна-Вперед!» Наталії Королевської

Офіс цієї партії знаходиться в центрі Луцька – на Винниченка, 14 а. Але луцького кандидата-мажоритарника Ярослава Плаксу ми не застали. Утім прийшли якраз тоді, коли в приймальню партії завітав студент, бажаючий вступити у політсилу Королевської.

В приймальні волинського осередку партії «Україна-Вперед!» працює одна людина, у штабі, який знаходиться в сусідньому кабінеті – працівників кілька. Очолює штаб Віктор Грисюк.

І хоч відвідини штабу не справили враження про гарячу підготовку до виборів, утім у приймальні переконують: працюють без вихідних, бо роботи предостатньо.



Віталій (Віктор) Федосюк

У команді кандидата від Української народної партії – майже десяток людей. Працюють вони у приміщенні, в якому знаходиться поліграфічна фірма «Ініціал», очолювана Віталієм Федосюком. А це в самісінькому центрі Луцька – на проспекті Волі, 2.

Штаб у Федосюка творчий, інакше не може бути. Все обклеєно афішами, видрукуваними, звісно, в «Ініціалі», повсюди – книги, різноманітні вироби, картини, є навіть колекція музичних дисків.

Штабісти Федосюка працюють допізна. Далі, кажуть, готові ще більше працювати, аби результат був.

До слова, у штабі козака Віталія Федосюка ховають свої намети агітатори конкурентів – кандидатів-мажоритарників Андрія Козюри і Юрія Недужка.


УДАР Віталія Кличка

Працівники штабу Віталія Кличка привітно реагують на журналіста, але все ж по телефону узгоджують, чи можна представнику ЗМІ показувати, як ведеться робота.

Штабісти заклопотані – поспішають, тому оглядаємо штаб швиденько. Як і у решті штабів – агітматеріали, партійна символіка, документи. До слова, розташований штаб у будівлі на Коперника, 8а.

Голова молодіжного крила УДАРу Артем Орлов розповідає: активісти тут працюють як волонтери, при цьому мають ненормований робочий графік.

Оскільки нині в партію приходить дуже багато людей, особливо з проханнями про допомогу, то УДАР орендує ще одну кімнатку неподалік свого основного офісу – в обласній друкарні, тут працює партійна приймальня.


Об’єднана опозиція

У штабі ВО «Батьківщина» та «Фронту Змін», що знаходиться на вулиці Шопена, 12, представника преси зустріли не просто непривітно, а навіть вороже.

«Хто вас взагалі уповноважив це робити?.. Забороняємо категорично, не можна і все. Для чого воно вам?», – майже криком відповів на прохання журналіста показати штаб депутат Волиньради Віктор Коротун, який, очевидно, задіяний на виборах.

Але у сусідньому кабінеті штабу в той час перебував секретар Луцької міськради, керівник міського осередку «Батьківщини» Григорій Пустовіт, який власне й очолює виборчий штаб Об’єднаної опозиції.

Пустовіт, на відміну від Коротуна, журналіста зустрів привітно, чемно пояснивши, що показувати штаб пресі не дуже хочуть, аби, наприклад, потім не мати проблем з податковою, мовляв штабу як такого немає, а виборами займається партійна організація, тому нібито можуть бути проблеми.


А от у приймальні «Фронту Змін» на Рівненській, 85 дівчата були ввічливі, але дуже просили не фотографувати безлад, який виник через купу агітпродукції.


Текст і фото Ірини КАЧАН (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Про те, яка атмосфера панує у штабі одного з найпотужніших, як переконують ЗМІ, кандидатів, враження все ж встигло скластися..." а поділитися враженням? чи воно склалося так - винятково для внутрішнього користування?
Відповісти
Дуже "професійно" написав хтось.
Про директорію написали так, що складається враження, що там в цілому будинку на Палицю працюють.
Чому всіх сил не обійшли і кандидатів?
Сируватенько написано. А фотки мало що несуть
Відповісти
Всі "вумні". Напишіть краще.
Відповісти
В "Батьківщині" на столі такий бардак, як і у самій партії. Правдиві слова, що "театр починається з вішалки". Та й портрету того, що має три фальштвих дипломи, не видно. А де сам кандидат по Луцьку, у схроні?
Відповісти
Найліпший штаб у позапартійного Єремеєва. Там працюють чітко і злагоджено. І ще у Палиці. Решту штабів - це збіговиська блатних і жебраків.
Відповісти
Погоджуюсь.Штаб Єремеєва дійсно професіональний.Там кожен на своєму місті.А от штаб Івахіва,де керманич - ВалЄра Черкаська-це жАх!
Відповісти
Ви би ще в СБУ, УБОЗ і Прокуратуру пішли. І там би по кабінетах пофоткали. Вам би зразу все показали і розказали як працюють. Яка суть цього матеріалу? Показати, який безлад в офісах. От що нового можна з нього дізнатися окрім пліток? Сон бредової кобили. Зайшов сюди, бо думав якась аналітика буде. Хто як уміє працювати, проте це не в стані оцінити людина, котра далека від роботи виборчих штабів.
Відповісти
зразу видно хто працює(бо невпускають нікого), а хто показуху робить
Відповісти
ще було б цікаво подивитися як і де працює сайт волиньпост. чому б не виставити фотографії, в якому підвалі ви сидите і які папери лежать на столі. дитинко,Ірино Качан, штаб – це офісна робота і люди сидять за комп'ютерами. Чи ти уявляла, що в штабах на стіні величезна карта Луцька і стратеги розробляють, як брати місто. Чи може в кутках стоять ящики з патронами та гранатами?
Відповісти
в нормальних штабах і повинна висіта карта не тільки міста, а і області і велика (для чого подумайте самі), а сидіти за комп"ютером можна і вдома, в штабі треба працювати )))
Відповісти
Цікаво "Валік" і "виборець" збуджуються від свого відображення в дзеркалі? Навіщо читати й коментувати статтю, якщо вона нецікава?
Відповісти
до виборець і Валік

Дорогі мої колеги з прес-служби Ігоря Петровича, усю вашу зверхність я відчула під час спілкування з вами безпосередньо. У ваших коментарях під новинкою - усе те, що ви мені говорили в очі. Хто з нас лицемір?
Відповісти
І ще: ця фотоекскурсія і не планувалася, як аналітика, це звичайний фоторепортаж у стрічці новин. Не робіть з мухи слона.

А де знаходиться редакція нашого видання - не секрет. У рубриці "Контаки" все написано.
Відповісти