Львівські депутати подивилися на луцький пологовий

Львівські депутати подивилися на луцький пологовий
Депутати Львівської міської ради ознайомилися з роботою Луцького клінічного пологового будинку.

Спільна робоча зустріч депутатів Луцької міської ради та галичан відбулася сьогодні, 15 листопада, - пише Волинський інформаційний портал.

Презентував роботу єдиного на Волині пологового будинку головний лікар Михайло Токарчук. Зокрема він ознайомив гостей зі Львова з тим, як працює пологовий.

Опісля загальних відомостей Михайло Токарчук наголосив і на особливостях у роботі медпрацівників. Так, за його словами, безпеку закладу гарантує цілодобова система відеоспостереження. Ще одним досягненням пологового є й те, що кожний відділ закладу забезпечений медикаментами на триденний термін.

«На випадки всіляких непередбачених ситуацій, кровотеч у жінок, можливих ускладнень після пологів у матері чи дитини лікарі, в першу чергу, рятують життя наших пацієнтів (не залежно від того мають ті гроші, чи ні). А подбати про забезпечення того обов’язкового балансу медпрепаратів має головний лікар», – сказав Михайло Токарчук.

Наголосив лікар і на тому, що у Луцькому пологовому взагалі відсутнє поняття укладання договірних пологів, чого, до прикладу, немає в Львові. На це представники Львівської міськради запитували, як Луцьку це вдалося.

«Багато чого залежить від керівника установи. У нас це вдалося», – пояснив Токарчук та додав, що у випадку укладання договору між породіллею та лікарем-акушером лікарня не може гарантувати саме його чергування у момент пологів. «Як тоді рахувати зарплати лікарям, або ж чому інші акушери повинні спостерігати за жінкою поки та чекатиме свого лікаря», – зауважив головний лікар.

Також Токарчук наголосив на тому, що у Луцькому клінічному пологовому будинку народжує лише 42 % волинянок, решта – жінки з інших областей та столиці України.

Опісля місцеві депутати та львівські гості оглянули приміщення жіночого відділення та саме пологове відділення.

Нагадаємо, останнім часом серед львів’янок набирають популярності пологи саме в Луцьку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
завдяки Загребельній ми маємо такий пологовий будинок, а Токарчук - хабарник і бездарний керівник!
Відповісти
Хах,аж смішно.В нас як завжи показують хороше,хай зайдуть на 3-й поверх в палати,там повний жах,обдерті стіни,ліжка в жахливому стані,якщо це можна назвати"ліжко"!!!
Відповісти
2-х народила, я задоволена лiкарями та умовами, чого не скажеш за iнфекцiйну - це жах!!! 60-тi роки
Відповісти
Останні новини
Львівські депутати подивилися на луцький пологовий
15 листопад, 2016, 18:22