У Луцьку планують створити «єдине вікно» для бійців та їх сімей

У Луцьку планують створити «єдине вікно» для бійців та їх сімей
У Луцьку в 2017 році планують створити єдине вікно для бійців, членів їх сімей та сімей загиблих, де вони зможуть отримати інформаційну, юридичну та іншу підтримку.

Про це розповіла директор департаменту соціальної політики міської ради Тетяна Книш під час засідання виконкому у середу, 16 листопада.

Його планують організувати в рамках програми підтримки мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців Збройних сил України, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які проживають в Луцьку та на території Прилуцької сільської ради Ківерцівського району на 2017 рік.

Також планують розробити брошури, буклети, листівки щодо прав та пільг учасників війни та їх сімей, а також про організації, установи та заклади у сфері соціальної, психологічної та правової роботи, куди вони можуть звернутися.

Ще йдеться про функціонування роботи «гарячої лінії» з питань соціального захисту та консультативної лінії «Телефон Довіри» із залученням фахових спеціалістів (психолога, психотерапевта, педагога, юриста).

Передбачена виплата одноразової матеріальної допомоги в розмірі 5 000 гривень військовослужбовцям, які призвані за контрактом до Збройних Сил України через військовий комісаріат починаючи з 01 січня 2014 відповідно до поданих списків Луцьким військкоматом.

В рамках програми заплановані пільги на оплату житлово-комунальних послуг членам сімей загиблих, військовослужбовцям, призваним на військову службу по мобілізації, військовослужбовцям, які уклали контракт про проходження військової служби (на час перебування в зоні антитерористичної операції), членам їх сімей, учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей, сім’ям, члени яких загинули (померли) під час проведення АТО, - на утримання будинків та прибудинкових територій.

Для демобілізованих планують організувати навчання на водіїв категорій «В», «С», «D», направлення до санаторно-курортних закладів, соціально-медичні послуги на безоплатній основі, першочергове влаштуванню дітей у дошкільні навчальні заклади.

Програма передбачає безкоштовне харчуванням у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах дітей, батьки яких призвані на військову службу по мобілізації, дітей інвалідів війни, дітей загиблих (померлих) військовослужбовців (і тих, статус яких не встановлений) та дітей, батьки яких військовослужбовці, що уклали контракт зі Збройними силами України (на час їх перебування в зоні антитерористичної операції).

Також передбачений безкоштовний проїзд в міському електротранспорті дітей, батьки яких призвані на військову службу по мобілізації, дітей інвалідів війни, дітей загиблих (померлих) військовослужбовців (і тих, статус яких не встановлений) та дітей, батьки яких військовослужбовці, які уклали контракт зі Збройними силами України

Для них забезпечуватимуть і послуги з безкоштовного користування басейном та участі у спортивних гуртках, секціях, клубах, гуртках Палацу учнівської молоді, безкоштовне оздоровлення та відпочинок, заняття у міських комунальних дитячо-юнацьких спортивних школах, у школах естетичного виховання та студіях при клубних закладах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку планують створити «єдине вікно» для бійців та їх сімей
16 листопад, 2016, 09:52