Будинок у центрі Луцька пішов тріщинами

Будинок у центрі Луцька пішов тріщинами
У Луцьку на вулиці Степана Бандери, 14 руйнується багатоповерхівка: щілини між фундаментом і асфальтом, величезні калюжі, які довго не сходять, і великі тріщини на стінах.

Мешканці будинку неодноразово повідомляли про його незадовільний стан чиновникам і працівникам житлово-комунальної служби міста, - інформує 0332.ua.

Для аналізу ситуації на стіни поставили так звані маячки. Спостереження виявило, що будівля руйнується.

Мешканці припускають, що всі їхні проблеми спричиняє вода. Вона застоюється й поволі просочується в приміщення, де до середини 80-х діяла котельня, а останніми роками – підсобні кімнати ЖЕКу. Працівники звідси виїхали, а проблеми лишилися.

Причини деформації будівлі з’ясовувала спеціально створена комісія.

«Одним із факторів, що впливає на погіршення стану будинку, є перепад висоти», - вважає інженер КП «Волиньпроект» Микола Левицький.

За словами Миколи Левицького, для запобігання подальшої деформації будівлі треба прокласти під нею бруківку. Тоді вода не тектиме під фундамент. Так зробити дешевше, ніж затрачати кошти на укріплення будинку.

Начальник відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду Луцького департаменту ЖКГ Віктор Фіщук обіцяє, що дворову територію під будинком на вулиці Степана Бандери,14 протягом 2016-17 років таки доведуть до пуття. Принаймні, тротуар зроблять точно.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Будинок у центрі Луцька пішов тріщинами
17 листопад, 2016, 06:18