«Луцькводоканал» хоче кредитну лінію на 3 мільйони. Для підстраховки

«Луцькводоканал» хоче кредитну лінію на 3 мільйони. Для підстраховки
КП «Луцькводоканал» планує відкрити кредитну лінію в банківських установах на 3 мільйони гривень.

Це – своєрідна підстраховка, - пише Конкурент з посиланням на директора водоканалу Івана Корчука.

Депутати міськради розглядатимуть проект рішення про надання згоди підприємству на відкриття кредитної лінії. Це рішення спричинене потребою КП у поповненні обігових коштів.

На сьогодні на КП «Луцькводоканал» склалась складна ситуація: чинні тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення не відповідають фактичній собівартості.

«Рівень відшкодування населенням реальної вартості послуг за 9 місяців 2016 року з водопостачання становить 93%, з водовідведення – 91,4 %. Як наслідок – погіршення фінансового стану підприємства, що призводить до нестачі обігових коштів та нарощення збитковості підприємства", – йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення.

Іван Корчук розповів, що на підприємстві закінчився термін дії попередньої кредитної лінії на 5 мільйонів гривень, якою користувались частково і брали незначні суми.

Нині на підприємстві немає жодних кредитів. Однак нова кредитна лінія «Луцькводоканалу» потрібна для своєрідної страховки.

«Для чого треба? Ну от якщо будуть проблеми із фінансуванням того чи іншого заходу, то можна взяти кошти із кредиту. Це для підтримки роботи підприємства. Думаю, депутати проголосують, бо ми ж не беремо кредит під конкретний об'єкт. Це просто для організації роботи підприємства. Можливо, десь виникне проблема із зарплатами чи з розрахунком за електроенергію. Якщо все буде добре, то можемо і не скористатись цим кредитом, але дозвіл нехай буде», – пояснив Іван Корчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Луцькводоканал» хоче кредитну лінію на 3 мільйони. Для підстраховки
17 листопад, 2016, 12:58