Поранений сапер із Волині переніс 7-годинну операцію

Поранений сапер із Волині переніс 7-годинну операцію
Сапер Сергій Михальчук, рядовий 703 саперно-інженерного полку, родом із села Годомичі Маневицького району переніс складу операцію.

Чоловік пішов в АТО з 3 хвилею мобілізації в серпні 2014 року. Біда прийшла в його дім за тиждень до ротації – 11 березня 2015 року при виконанні бойового завдання Михальчук підірвався на ворожій розтяжці під блок-постом «Сармат», що на Луганщині, ‒ пише в себе на сторінці у Facebook Наталія Попова.

Важкі поранення грудини, лівого стегна, правиці. Чоловік лікувався в лікарнях Лисичанська, Харкова, Києва, Ірпеня, Переяслава-Хмельницького, Львова, Луцька. Загалом 7 операцій, але функції ноги і руки так і не вдалося відновити. Кістки відмовилися зростатися ‒ ліва нога за рік стала на 4 см коротша.

«Михальчуки вже зневірилися в одужанні, коли в травні цього року випадково взнали про проект «Біотех-реабілітації поранених» Всеукраїнського центру волонтерів Peopl’s Project.com в Київській клініці «Ілая». Лікарі клініки ще в кінці травня Сергію запропонували подовжити сухожилля, зростити стегно та виконати артродез гомілково-ступневого суглобу та відновити зап’ясток. Вартість лікування в «Ілаї» (навіть зі знижкою у 42%) склала 496 121 гривні», ‒ пише Попова.

«Відсутність необхідної суми відклала операцію на довгих 5 місяців. Але Сергій вперто і категорично відмовлявся від запропонованих волонтерами консультацій та лікування у провідних ортопедів України у різних медустановах і чекав на запрошення клініки ‒ він особисто переконаний, що йому допоможуть лише біотехнології. Це його вибір... І хоча збір коштів ще триває, Михальчуку 11 листопада 2016 року вже зроблено першу 7-годинну операцію. Герой разом з дружиною вже повернувся додому, на Волинь. Обіцяє строго виконувати всі рекомендації лікарів», ‒ додає вона.

Наступний етап лікування та операцій – через півтора-два місяці. Лікарі мають надію, що за рік Сергій зможе повернутися до повноцінного життя і функції ноги будуть повністю відновлені.

«Сергій має мрію… Він дуже хоче на своїх ногах і без милиць разом зі своїм 7-річним сином Андрієм, футбольним фаном), відвідати матч Динамо-Київ на столичному стадіоні… Я пообіцяла виконати цю мрію, як тільки він стане на ноги. Тож, побажаємо удачі і повного одужання Герою-саперу Михальчуку! Молю Господа, щоб подарував мені можливість здійснити його мрію… P.S. 7-річний Андрій Михальчук живе футболом…))).. На Миколая він мріє про нову футбольну форму та новий футбольний м’яч. Помічники Святого Миколая! Чи не хочете допомогти здійснити мрію маленького футболіста з Годомич?))» ‒ волонтер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Поранений сапер із Волині переніс 7-годинну операцію
21 листопад, 2016, 10:02