Розбірки у волинському виші: проректор заявила про переслідування

Розбірки у волинському виші: проректор заявила про переслідування
Проректор Луцького НТУ Зоряна Герасимчук судиться з університетом через догану, яку, на її думку, вона отримала безпідставно.

На її переконання, ректор вишу Петро Савчук переслідує її та зводить з нею рахунки, – йдеться в сюжеті ТРУ Аверс.

Це вже друга інстанція, де проректор університету Зоряна Герасимчук доводить, що догану отримала безпідставно. У Луцькому міськрайонному суді позов до ЛНТУ задовольнили повністю. Однак, на цьому все не закінчилося – виш оскаржив рішення.

В апеляції ректор Луцького технічного університету Петро Савчук розповів, за що його підлегла отримала дисциплінарне стягнення. «Грубі порушення, на які звернув увагу Квіт, міністр освіти, відповідно до яких я зажадав від неї пояснень. Вона, замість того, щоб дати ґрунтовні пояснення й виправити ситуацію, втекла на лікарняний», – коментує Савчук.

На зауваження, що пояснення таки надавалися ректор заперечує: «Самих пояснень не було. Була спроба маніпулювати ситуацією».

Зоряна Герасичмук запевнила суд та підтвердила фактами, що пояснюючу, яку від неї вимагав ректор, вона того ж дня таки надала, після чого одразу ж покинула навчальний заклад, бо погано себе почувала. Однак, за словами проректора, Петру Савчуку не сподобався зміст документа. А взагалі, за її словами, конфлікт між ними триває вже давно: ще відтоді, коли вона балотувалася на посаду ректора.

«Людині дана можливість бути ректором, так керуй, а не зводь рахунки, не переслідуй людей. Якщо ти сильніший, то покажи своїми результатами роботи. А поки результатами роботи є судові розслідування», – переконує Герасимчук.

Апеляційну скаргу судді розглянули й вирішили, що рішення суду першої інстанції варто залишити в силі. Та Петро Савчук на цьому зупинятися не збирається і запевняє, що подаватиме касацію.

Те, що сторони між собою не ладнають, було видно і поза судовим засіданням – на образи та звинувачення не скупляться.

«Вона на посаді проректора через корупційний, на мою думку, контакт залишається і буде залишатися навіть довше, ніж я на посаді ректора. Робить все, щоб зруйнувати університет, знайти шляхи, щоб вивести з рівноваги ситуацію», – переконує ректор Савчук.

«Я думаю, що це комплекс меншовартості. Незрозуміло, якщо достойний чоловік, якщо мудрий керівник, то він не опуститься до таких розборок. Ти працюй, ти покажи як ректор чого ти достойний», – каже зі свого боку Герасимчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вони один одного варті...
Відповісти
Я не знаю, чи один одного варті, але знаю, що божидарники попили крові в людей. А Зоряна особливо нею смакувала. Усе в природі закінчується. Нічто не вєчно под Луной. Нехай їдуть в Голоби викладати в школі ручну працю.
Відповісти
З достовірних джерел - Савчука ведуть силовики по усіх аспектах його бурної діяльності . Незабаром буде крапка....
Відповісти
Може вони і варті один одного і жуки в Петра не просто так були. Але він молодець, сам на суд прийшов, не сховався за юристкою, як це часто практикують.
Відповісти
Божидарніки зробили технічну освіту на Волині - з кафедри до національного університету. Вагомий внесок був у це і Зоряни. І нічого нас Зоряною лякати! Видно ви писаки Пєтіні її дуже боїтеся! Бо вона достойний керівник! Не те, що ось те чудо Савчук! Йому на вчителя праці якраз і йти! Хто на що вчився.
Відповісти
Шкода, що до влади прийшла не гідна людина!!!! Хіба може чоловік так себе поводити та виписувати липові догани!!! Таки є справедливість на світі. Тримайтесь Зоряна Вікторівна, перемога за вами!!!!! а ми віримо, що Савчук не є надовго))))
Відповісти
Справедливість восторжествувала!
Відповісти
А що цього разу колэгі Савчуку не допомогли баблом! На всі судові справи збирав гроші, а тепер починає здавати його "команда"! Забракло бабла! Ну не знаю - ще такого рєктора ніде не бачив, що за рік своєї дєятєльності має стільки судових справ! До речі декілька вже програв! Хоч би вже далі не позорився і не піарив себе хабарника та свою безтолкову юристку, яка не знає трудового законодавства та звільняє разом із Савчуком людей у вихідний (неробочий) день!Ганьба такому рєктору! Та чекаю, що всі судові справи цей лопух програє!
Відповісти
Зоряна Вікторівна толковий керівник. В неї дисципліна але і людям вона завжди допомагала, підтримувала і ніякої крові вона непила!!!
Відповісти
Останні новини
Розбірки у волинському виші: проректор заявила про переслідування
24 листопад, 2016, 13:37