У Луцьку хочуть забрати Стенд Героїв на «Меморіал». Волонтери проти

У Луцьку хочуть забрати Стенд Героїв на «Меморіал». Волонтери проти
У Луцьку зареєстрували петицію про перенесення Стенду Героїв Небесної Сотні та війни з Росією.

Петицію зареєстрував користувач з іменем Вакарчук Тарас Мирославович.

"Пропоную перенести Стелу Героїв з центральної площі до меморіалу. Я розумію, це справді дуже важливо пам'ятати та шанувати людей, які поклали своє життя задля майбутнього України та українців, точно так само важливо пам'ятати людей, які загинули в Другу Світову Війну, жертв Чорнобильської Аварії. Саме для цих цілей було створено Меморіал - це місце, де люди можуть прийти, поставити свічку, помолитись, потужити. На меморіалі, люди все це зможуть зробити в тишині та спокої, як і має бути, і щоб їх не оточували не зрозумілі погляди сотней перехожих..." - пише автор.

"В центрі проходять практично всі заходи такі як: концерти, виставки, фестивалі, заходи для дітей та сім'ї і т. д. Я вважаю, що не нормально робити в парку розваг цвинтар, як і на цвинтарі - рок концерту", - додав він.

На цю петицію вже негативно реагують волонтери. "Під шумок про підпал стенду уже знову написано петицію про перенесення стенду на сайті Міської ради. 24 листопада 2016 р. була зареєстрована нова петиція, яку за один день підписало 15 осіб. А слова які "не варто робити з центру цвинтар"... Щось мені це нагадує... Для тих, кому війни немає - вперед, голосуйте. Цього добивалася Міська влада. І спробуйте мене після цього переконайте, що підпалу не було і загорілося від лампадки", - пише Наталія Іщук.

Нагадаємо, Стенд пропонували перенести в липні. Петицію тоді не розглянули, бо набрала замало переглядів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все правильно, перенести, а то дійсно - в центрі на майдані щось святкують, співають щось веселеньке, святкові концерти проводять - і це все під боком зі стендом з убитими, жалобними вінками, лампадками. Не по людські це.
Відповісти
Тре перенести! Скоро Миколая новий рік Дітки маленькі будуть свядкувати біля ялинки бігати. І що їм серед вінків бігати??? На мемориалі якраз буде добре.
Відповісти
Завжди є вихід.Концерти на майдані заборонити ,а ялинку наряжати біля універа на Волі.
Відповісти
Це не цвинтар,тут немає захоронень у землі.Але тут є пам'ять.І пам'ять про загиблих має бути і в дні свят і в дні скорбот.
Відповісти
Все правильно,має бути спокійне місце.
Відповісти
я теж вважаю..що люди які загинули в часи 2 світової війни...не меншої поваги заслужують,а навіть в двічі більшої...то що давайте усі памятник з парку Слави перенесемо на Театральний майдан,якщо пам*ятник загиблих воїнів АТО та Революції не влаштовує спеціально відведене для цього місце Парк де спочиває пам*ять про Героїв біля Авангарду
Відповісти
Місце в центрі не найкраще. А чому не можна на території собору поставити. Місця там вроді мало б хватити.І для людей зручно помянути загиблих.?
Відповісти
Позатикайте морди. Нікому той стенд в центрі не мішає.І там має стояти.І хай там проходять концерти.Це ж не цвинтар.Там нема поховань.Але кожен ,хто прийде на концерт гляне на стенд і пригадає, кому зобовязаний
Відповісти
Невже люди не розуміють ціни пам'яті про наших побратимів? Невже лучани не розуміють, що війна на сході України ще триває? Всі ми чудово розуміємо, що коли закінчиться війна буде відкрито цілий комплекс на меморіалі присвячений цій жахливій нікому не потрібній війні, де загинуло стільки молодих хлопців. Але сьогодні від жителів Луцька ми будемо вимагати поваги до нас, учасників АТО, поваги до волонтерів і в обов'язковому порядку поваги і шани нашим загигувшим побратимам. Адже вони там загинули, щоб ви, шановні жителі м. Луцьк не бачили тут у рідному місті вибухів від снарядів, не бачили зруйнованих будівель, загигувших сусідів, родичів, друзів, всього того, що бачать люди на сході нашої держави. Вони загинули за те щоб ви могли прийти з дитиною в центр міста до ялинки і гарно провести час, відвідати концерт. Відпочивайте, вам цього ніхто не забороняє і всі умови сприяють... Війна там, далеко... Але споглядайте краєм ока на хлопців і пам'ятайте завдяки кому є спокій у нас тут на Волині, в рідному місті.
Герої не вмирають...
Відповісти
а я про що?є спеціальне місце....де увіковічена пам*ять про таких людей..яким ми чимось завдячуємо....краще це булоб зробити на території парку Слави..або ж хоча б як хтось писав на території Троїцького кафедрального собору
Відповісти
Ага,перенести ,там як загориться то згорить бо ніхто не помітить і не викличе пожежних.А тим кому той стенд муляє то нехай туди не ходять
Відповісти
Герої загинули за те, щоб живі жили щасливо. Я - проти переносу Стенду, бо проти Портретів завжди зупиняються перехожі, вшановуючи їх пам"ять. Героям Слава!
Відповісти
Про перенесення пишуть боягузи,яким не вистачає сміливості дивитись в обличчя загиблим героям. Бо очі героїв їм про це кожен раз нагадують.
Відповісти
А моя дитина прийде туди до ялинки і шукатиме свого татка. Він виріс серед вінків і лампадок це невід'ємна частина його, такого ще зовсім недовгого, життя. Бажаю щоб вам ніколи не довелось побачити як дитя ходить навколо цинку і, стукаючи, гукає татка...Коли ви останнього разу були на меморіалі? Я за себе скажу - давно. Я ходжу на могилу до чоловіка, у собор і до стендустенду. Ви ж не знайомі ні з ким із них. Бо якби було навпаки, то такого не написали б... Я розумію, що комусь може бути не зручно веселитись на Театральному майдані, але й не думаю, що молодим чоловікам, які заплатили життям за ваш спокій, зручно лежати у холодній землі. Подалі від очей і з серця геть? Соромно, боляче і образливо... Чому вас так бентежать їх погляди із вічності? Заставляють задуматись? А так і має бути. Пам'ятайте про них і їх жертву.Пам'ятайте про кожну дитину, яка лишилась без батька, що за кожною фотографією - трагічна історія. Ви ж і п'яти прізвищ не назвете із тих що на дошці закарбовані, бо вони вам не близькі. Я знайома із багатьма родичами волинських героїв і знаю їх біль. Будьте людяними! не байдужійте! Бо тоді не буде за кого боротись тим, хто мерзне у окопах. Вони готові платити життям за ваш спокій, а вам створює незручності стенд пам'яті про їх подвиг?
Відповісти
Якщо можна зберіться боти не інеті а біля стели загиблим із плакатами про перенесення. Щоб знати із ким мати справу. Ви не справжні. Ті хто загинули це ваші брати. Вони справжні вони загинули боронячи нашу землю. А ви йовбики які не вартуєте і харка на землі.
Відповісти
Наталія Іщук такий великий експерт що ви її цитуєте, як на мене пусті слова... роздуває з нічого щось
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть забрати Стенд Героїв на «Меморіал». Волонтери проти
25 листопад, 2016, 18:59