Поліські фермери влаштували в Києві «картопляний протест». ФОТО. ВІДЕО

Поліські фермери влаштували в Києві «картопляний протест». ФОТО. ВІДЕО
Біля Кабміну пройшла акція «Кому потрібна поліська картопля, ініціаторами якої виступили приватні фермери та землевласники районів Рівненщини».

Про це 10 жовтня йдеться на сайті УНН.

Як повідомили організатори акції, 98% поліської картоплі вирощують дрібні фермери та підсобні господарства. Другий рік поспіль на Волині та на Поліссі основні виробники вітчизняної картоплі збирають рекордні врожаї «другого хліба». І вже другий рік поспіль гостро постає проблема збуту картоплі. Оптовики пропонували за кілограм картоплі від 70 копійок до 1,20 гривень за кілограм. Селяни кажуть, що для мінімальної рентабельності картоплі закупівельна ціна має бути не менше 2 гривень за кілограм.

«За чутками із Польщі на Схід картоплю ешелонами везуть. Тому мета цієї акції – привернути увагу високопосадовців до однієї з головних проблем поліського села», - сказав один із учасників акції, котрі принесли під двері Кабміну з півдесятка мішків поліської картоплі, аби урядовці подивились та порадувались, який врожай збирають на Поліссі.

До представників акції вийшов представник аграрного управління Сергій Петренко і сказав, що в цьому році було вироблено більш 22 мільйонів тон картоплі, це на мільйон більше, ніж у минулому році. Виробництво перевищує споживання, та запропонував розробити всілякі заходи з об’єднання селян-виробників.

Організатори акції стали ще й благодійниками. За спільним рішенням її учасників уся привезена картопля була передана київському притулку для неповнолітніх.

Також учасники акції передали Прем’єр-міністру Миколі Азарову і міністру АПК України Миколі Присяжнюку звернення у друкованому вигляді.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пакращення настало! картопля - дарам!!
что еще нужно? вон в африке сомалийци с голоду пиратствуют, чтоб захватить танкер и милион другой баксов получить, на пропитание конечно.
из за них египетская картошка в супермаркете такая дорогая!
Відповісти
Все робиться для того, щоб придушити селянське господарство і за безцінь скупити землю.
Відповісти
Останні новини
Поліські фермери влаштували в Києві «картопляний протест». ФОТО. ВІДЕО
10 жовтень, 2012, 16:40