Для встановлення антени хочуть ввести спецдозвіл

Для встановлення антени хочуть ввести спецдозвіл
У Верховній Раді зареєстровано законопроект щодо запровадження права мешканців будинків погоджувати встановлення антен та необхідного обладнання на дахах і технічних приміщеннях.

Про це повідомляють в Інформаційному управлінні парламенту, пише УНН.

Автором законопроекту є народний депутат Валерій Дубіль.

Законопроектом пропонується внести зміни до частини 6 статті 31 Закону України «Про телекомунікації», виклавши її в наступній редакції: «Використання дахів будинків і технічних приміщень для встановлення антен та необхідного обладнання може здійснюватися на підставі договору з власником приміщення та виключно за умови отримання письмових погоджень від мешканців таких будинків».

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що чинна редакція Закону України «Про телекомунікації» передбачає можливість встановлення антен та необхідного обладнання у будинках на підставі укладених договорів найму з власником приміщення. Проте, на практиці, непоодинокими є випадки, коли договори найму спільних приміщень загального користування укладаються не власниками таких приміщень (власниками квартир у багатоквартирних будинках), а експлуатуючою організацією чи структурним підрозділом відповідної місцевої ради. Натомість, встановлення антен стільникового зв’язку на дахах будинків викликає обурення з боку їх мешканців через можливий негативний вплив радіохвиль на стан їх здоров’я та є суттєвим порушенням прав та інтересів громадян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: уряд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Для встановлення антени хочуть ввести буде спецдозвіл" - панятна...
Відповісти
Останні новини
Для встановлення антени хочуть ввести спецдозвіл
10 жовтень, 2012, 18:59