Луцькі депутати скасували рішення виконкому про знесення гаражів

Луцькі депутати скасували рішення виконкому про знесення гаражів
Депутати Луцької міської ради скасували рішення виконкому щодо знесення 85 гаражів на Роговій,41,43,Гірній,2 та 2а.

Таке рішення прийняли під час сесії міської ради у середу, 30 листопада.

Як розповів автор проекту Павло Данильчук, йдеться про скасування рішень виконкому щодо знесення 85 гаражів на Роговій,41,43,Гірній,2 та 2а. За його словами, людей не запросили на розгляд цих питань на засіданні виконкому. Також рішення не відповідають інтересам мешканців.

Його підтримали Олександр Волинець, Борис Смаль та Сергій Савчук. За словами Савчука, дозвіл дав командир військової частини, де вони розташовані. Варто «окультурити» територію та перенести кілька гаражів із «червоної лінії», проте не зносити всі», – вважає депутат.

Натомість Тарас Шляхтич відзначив, що міська рада має працювати в межах чинного законодавства, а детальної інформації по кожному з гаражів немає. Проте неможна 85 випадків взяти «під одну лінію» та разом скасувати, не вивчивши адміністративні справи.

Андрій Козюра заявив, що міська рада може скасувати рішення виконкому лише тоді, коли воно суперечить чинному законодавству, а це рішення йому не суперечить. Микола Федік вважає, що потрібно було розглядати гаражі індивідуально до того, як виносити рішення на розсуд виконкому. Тому зараз потрібно «обнулити ситуацію», розібратися та розглянути можливість створення гаражного кооперативу.

Представник власників гаражів Сергій Мисковець розповів, що гаражі надали військовослужбовцям частин для забезпечення боєздатності частин, а дозволи надали від командування частин, а нині їх власники – вдови або військові пенсіонери.

За його словами, виконком не вивчив ситуацію, тому потрібно зробити виняток для такого гаражного містечка. Активіст Михайло Шелеп відзначив, що питання не було вивчене належним чином, а люди не встановлювали ці гаражі самовільно. Тому потрібно було вивчити ситуацію та разом із людьми напрацювати комплексне рішення проблеми.

Директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська заявила, що туди вони прийшли у квітні 2016 року за зверненнями прилеглих мешканців щодо антисанітарії. За її словами, ці гаражі – на межах теплотрас та високовольтних кабелів. Мовляв, жодного документі з військової частини нема, є лише прохання військовослужбовців про встановлення 27 гаражів у 1988 році. І лише 9 із них досі користуються цими гаражами.

Також її підтримав перший заступник міського голови Тарас Яковлев, адже, мовляв, рішення виконкому законне, а документів про оренду землі під гаражами немає. У підсумку 23 депутати підтримали проект рішення про скасування рішення виконкому щодо 85 гаражів та необхідності створення там гаражного кооперативу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаражі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі депутати скасували рішення виконкому про знесення гаражів
30 листопад, 2016, 12:23