Відомий волинський поет хоче лишити Спілку письменників

Відомий волинський поет хоче лишити Спілку письменників
Найтитулованіший письменник Волині, лауреат низки найпрестижніших літературних відзнак і Національної премії імені Тараса Шевченка, Василь Слапчук(на фото), написав заяву з проханням виключити його із лав НСПУ.

Про це повідомляє Волинська правда.

9 жовтня, під час чергових зборів Волинської обласної організації Національної спілки письменників її голова Олег Потурай повідомив про заяву члена НСПУ Василя Слапчука. У цьому документі, датованому ще 8 вересня, найвідоміший волинський літератор просить виключити його зі Спілки письменників, оскільки подальше перебування у цій творчій організації вважає безперспективним.

Присутні за зборах члени Волинської обласної організації НСПУ взяли до уваги заяву Василя Слапчука.

ДОВІДКА.

Василь Слапчук – лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка (2004), заслужений діяч мистецтв (2001), орденоносець: орден Червоної Зірки (1987), ордени «За мужність» (1998) та «За заслуги» (2010). Він також удостоєний державних нагород Афганістану та Білорусі. Почесний громадянин Луцька (2010) та Волині (2011). Кандидат філологічних наук (2011).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: культура
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це така ж спілка, як і спілка журналістів. В останній сьогодні "членствують" Савчак, Хотимчук, Мандзюк і ще один мент - не журналіст. Решта "членів" дивиться на цю спілку з неприхованою іронією. До такого її стану довели Савчак і його сподвижник Хотимчук. Останній витягнув сіру бездарність і ледацюгу Савчака з партійного лайна. Для КПРС такі люди проходили за вищий сорт, а для журналістики вони стали важкою спинною грижею, могильщиками колись міцної і авторитетної організації.
Відповісти
Так, спілки - це вже пережиток минулого. А Василь Слапчук подивував матеріалами на підтримку найбільш всюдисущого кандидата в нардепи(((
Відповісти
Ви уявляєте Тараса Шевченка Членом спілки письменників. Або Мадонну Заслуженою артисткою США. Масони радянського пошибу потребують організацію для за....ння мізків.
Відповісти
Останні новини
Відомий волинський поет хоче лишити Спілку письменників
11 жовтень, 2012, 15:40