Боєць АТО, який врятував побратима з Луцька, займатиметься реабілітацією поранених

Боєць АТО, який врятував побратима з Луцька, займатиметься реабілітацією поранених
Президент Петро Порошенко призначив уповноваженого з питань реабілітації поранених учасників АТО.

Ним став Вадим Свириденко, колишній санітарний інструктор медичної роти 128 окремої гірсько-піхотної бригади, яка у 2015 році боронила Дебальцівський плацдарм, - пише Вісник.

Свириденко надавав першу допомогу пораненим, відправляв їх на лікування. У бою під Дебальцевим сам отримав осколкові поранення у стегно і передпліччя. Разом зі своїм командиром потрапив у групу для вивозу в госпіталь Артемівська. У дорогу вирушили 16 лютого. Вночі колона потрапила у засідку: спочатку їх поливали з мінометів, а коли вцілілі бійці перебралися на вантажівку, їхній «Урал» на фугасі рвонуло так, що усіх поранених підкинуло метра на півтора, а кількох хлопців навіть викинуло за борт.

Машина вийшла з ладу, і потягнулося сумне очікування при температурі мінус 20 градусів. З кожною годиною поранених ставало все менше і менше, живими залишилося двоє – Вадим і його молодий командир лучанин Денис Чабанчук. Вони до останнього трималися разом. Проте Денис все таки не зміг вижити.

Свириденко лишився єдиним, хто вижив у тому холодному пеклі. Але при цьому втратив усі кінцівки.

За свою силу волі Вадим заслужив авторитетом серед громадських організацій та організацій воїнів АТО. Це і стало ключовим чинником для призначення його на посаду.

Уповноважений буде моніторити ситуацію щодо забезпечення реалізації права на реабілітацію поранених учасників АТО іу разі порушення таких прав – виправляти ситуацію. Крім того, Свириденко братиме участь у підготовці нормативно-правових актів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Боєць АТО, який врятував побратима з Луцька, займатиметься реабілітацією поранених
02 грудень, 2016, 12:11