Сесія Княгининської сільради: «спекотні» земельні питання*

Сесія Княгининської сільради: «спекотні» земельні питання*
У Княгининку відбулася сесія сільської ради, під час якої найцікавіше було під час обговорення земельних питань.

Сесія відбулася 2 грудня.

Як відомо, земельні ділянки видають людям, яких обирають шляхом жеребкування. А тому виходить, що учасники АТО можуть землю не отримати, натомість дві ділянки можуть виділити родичам.

На цьому під час сесії наголосив депутат та кандидат на посаду голови об’єднаної громади Олександр Ткачук (на фото).

Він розповів про військового, який брав участь у бойових діях та написав заяву про виділення йому земельної ділянки. Згодом, його запросили на жеребкування, однак він не отримав ділянку. Натомість під час цього жеребкування виникло кілька ситуацій, коли одразу по двоє членів однієї родини отримали земельні ділянки.

«Якщо ми прийняли рішення про те, що учасникам АТО будемо надавати земельні ділянки першочергово, то чому вони повинні брати участь в жеребкуванні?» - обурився Олександр Ткачук.

Зрештою, колеги депутата проголосували за те, аби зняти з розгляду питання про відмову атошнику у наданні земельної ділянки, для того, аби детально його вивчити.

Крім того йшлося під час засідання і про рішення про надання 52-х ділянок на масиві Кам'янка. Ще в березні депутати вирішили дозволити розробку документації для забудови цих ділянок, а в листопаді вони роздали ділянки прохачам.

Через це рішення мешканець Зміїнця Анатолій Максимюк написав заяву до прокуратури та СБУ на сільську голову Олену Твердохліб. У зверненні вказано, що землю отримували люди, які вже раніше скористалися правом на ділянку. Навіть йшлося про те, що це рішення голова могла використати, як спосіб підкупу виборців.

Однак виявилося, що сільрада раніше не ухвалила рішення про виведення землі від людей, які використовували ці ділянки як городи.

Тож сільрада тільки 2 грудня зробила це, так би мовити, "заднім числом".

Олександр Ткачук під час сесії звернув увагу, що це не єдиний приклад юридичного недопрацювання з боку апарату ради.

Він зауважив, що проект рішення з закликом до рокинівських депутатів призупинити дію дозволу на будівництво сміттєспалювальної печі, прийняли з порушенням.

Мовляв, воно не було внесено в порядок денний, а відтак прийняте з порушеннями та може бути скасоване.

"Я не просто так наголосив на дотримання регламенту сесії, тому що це порушення може спровокувати скасування судом чи прокуратурою прийнятих нами рішень. В протоколі минулої сесії було вказано, що депутати проголосували за призупинення рішення Рокинівської сільської ради, яке стосується будівництва печі, втім в порядку денному цього питання не було. Відтак воно проголосоване з порушенням регламенту", - наголосив Олександр Ткачук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сесія Княгининської сільради: «спекотні» земельні питання*
02 грудень, 2016, 21:38