На Волині відкрили екостежину, де можна побачити зубрів

На Волині відкрили екостежину, де можна побачити зубрів
На Волині запрошують на прогулянку зимовим лісом із дикими тваринами. У багатому на червонокнижних тварин Звірівському лісі облаштували екологічну стежку.

Це 6-кілометровий маршрут, який можна подолати пішки, велосипедом або навіть верхи. Заборона лише на автівки, щоб не турбувати звірів, - йдеться в сюжеті 5 каналу.

У цьому куточку волинського лісу місцеві школярі проводять уроки біології та природознавства. Діти кажуть, таким чином предмети засвоюються набагато легше.

У Звірівському лісі, усього за кілька кілометрів від обласного центру, можна побачити і навіть підгодувати оленів, косуль та інших диких звірів.

Директор ДП «Ківерцівське лісове господарство» Анатолій Іщик говорить: "По дорозі знаходяться підгодівельні майданчики для диких тварин, де люди можуть прийти, висипати корм, може назбирався в когось він вдома. Тварини тут, можна сказати, майже ручні. Ніхто тут їх не гонить, не робить шкоди".

Для охочих ближче познайомитися з дикою природою у Звірівському лісі створили шестикілометрову екостежку. Вздовж маршруту облаштували зо три десятки інформаційних зупинок.

Найбільша гордість звірівських лісівників – це червонокнижний зубр. Їх в Україні залишилися одиниці. А у цій місцині популяція не лише вбереглася, а й зростає.

Сергій Байцим, директор ДП «Мисливське господарство "Звірівське", говорить: "За даними зимового обліку 2016 року їх нараховується 12 голів. Двоє у вольєрі, є в нас побудований вольєр для перетримки, і 10 у вільній природі".

Лісники зазначають, кількістьохочих відвідати екологічну стежку у Звірівському лісі щоразу зростає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Путін розхвалив Трампа
05 грудень, 2016, 04:46
На Волині відкрили екостежину, де можна побачити зубрів
05 грудень, 2016, 00:17