12 жовтня - останній день отримання запрошення на вибори

12 жовтня - останній день отримання запрошення на вибори
12 жовтня, згідно до закону про вибори народних депутатів, останній день, коли виборець повинен отримати іменне запрошення на голосування.

Про це повідомляють УНН.

Як правило іменні запрошення надсилають поштою або ж представники дільничних виборчих комісій розносять їх за адресами проживання виборців.

У запрошенні вказується адреса виборчої дільниці, графік її роботи, номер телефону, час голосування, а також дані самого виборця (як він вказаний у реєстрі виборців).

Якщо ж 12 жовтня виборець не отримає запрошення то, можливо, він не включений до списків виборців. Якщо виборець не отримав іменного запрошення, то йому слід звернутися до дільничної виборчої комісії (ДВК) за місцем його реєстрації та перевірити себе у попередніх списках виборців.

У праві виборця виправити неточності у списках виборців щодо себе. Він має право звернутися до ДВК не пізніше, як за 5 днів до дня голосування (заява); до органу ведення Державного реєстру виборців – не пізніше, як за 5 днів до дня голосування (заява); до суду не пізніше, як за 2 дні до дня голосування (адміністративний позов. Виборець може оскаржити неточності у попередніх списках не тільки стосовно себе, а і іншого виборця).

Не пізніше як за 2 дні до голосування ДВК отримує від органу ведення Державного реєстру виборців уточнені списки виборців.
Процедура внесення змін до уточненого списку виборців інша. Підставами для внесення змін до уточнених списків можуть бути рішення суду або повідомлення органу ведення Реєстру.

Внести зміни до уточнених списків можуть тільки голова ДВК, заступник або секретар ДВК.

Слід зауважити, що закон не передбачає ознайомлення виборців з уточненими списками до дня голосування. Тобто перевіряти себе у списку слід у той період, коли ДВК працюють з попередніми списками виборців, тоді кожен виборець може вплинути на виправлення неточностей у списках.

У день голосування всі уточнення до списку виборців вносяться виключно на підставі рішення суду.

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
12 жовтня - останній день отримання запрошення на вибори
12 жовтень, 2012, 10:55