Неспокійна ніч: як активісти патрулюють луцькі вулиці

Неспокійна ніч: як активісти патрулюють луцькі вулиці
Громадські активісти спільно з поліцією щодня долучаються до патрулювання Луцька, аби забезпечити порядок та спокій мешканців.

Про це пише Сайт міста Луцька 0332.

За словами командира однієї з груп ГФ «Самооборона Волині» Олександра Лєсного, ось уже третій рік активісти разом з правоохоронцями щоночі допомагають забезпечувати громадський порядок у місті.

«По 12 годин від 1 до 3 груп швидкого реагування «самооборонівців» заступають на чергування. Діємо спільно з Національною поліцією. Інформацію про вчинення правопорушення отримує через радіозв’язок, по телефону від оперативного чергового, по телефону від громадян. Також патрулюючи територію попереджуємо та виявляємо правопорушення чи злочини.», - каже Лєсной.

Журналісти взяли участь у такому патрулюванні.

Відтак, спершу приїхали на виклик на вулицю Федорова, 3. За інформацією поліцейських, в квартирі відбувається спроба вбивства. Через 10 хвилин до активістів долучаються два екіпажі поліції. Зрештою, інформація не підтвердилась.


Далі – на Київський майдан на допомогу муніципалам. До слова, працівники муніципальної поліції зробили контрольну закупку спиртного у магазині «Каштан». А особу власника та продавця муніципалам встановити не вдалось. Коли прибули «самооборонівці», власницю магазину встановили, муніципали почали складати протокол за продаж алкоголю у нічний час.

На проспекті Відродження – сімейний конфлікт. Активісти припинили п’яний дебош чоловіка, завезли бешкетника в міськвідділ та передали поліцеським.

А біля магазину «Наш край» на вулиці Шевченка активісти виявили компанію, яка, можливо, була у стані алкогольного сп’яніння. Через кількасот метрів авто з компанією зупинили поліцейські, а водія перевірили на драгері, який показав «нуль». Подякували, вибачились, побажали один одному щасливої дороги.

Також «самооборонівці» допомогли одеситам, які потрапили в аварію під Луцьком. Дві групи направились до міської та дитячої лікарні задля надання допомоги гостям Луцька.

Потім активісти виїхали на виклик про грабіж. На лінію 102 звернувся громадянин, який повідомив по те, що його пограбували, забравши 4,5 тисячі гривень і мобільний телефон. Виявили потерпілого. Проте він відмовився від надання йому допомоги, також повідомив, що гроші при ньому і викликав він поліцію, бо злякався.

Варто зазначити, що, окрім патрулювання на автомобілях, активісти ходять пішки по дворах та вулицях, аби протидіяти вчиненню правопорушень.

«Всі ми – люди. Потрібно з повагою ставитися до інших, а не створювати конфлікти та провокувати на протиправні дії», - резюмував Олександр Лєсной.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
право мають "активисти" заходити в квартиру, зупиняти машину, перевіряти на вміст алкоголю? лісом хай ідуть
Відповісти
це ж аналог "тимурівців", від тих толку не було і від цих - одні понти
Відповісти
Фінансує палиця бо це нього карманный війська
Відповісти
звідки в них повідомлення про скоєння злочину...інформація.. хто передає.з поліції...
хоча там призначенці палиці...
Відповісти
Пишуть коменти,а чого пишуть? толком нічого не знають,але пишуть, дітки...
Відповісти
Останні новини
Неспокійна ніч: як активісти патрулюють луцькі вулиці
05 грудень, 2016, 13:11
Волинянина судили за iPhone7
05 грудень, 2016, 12:54