Дискусія водія і патрульних у Луцьку: правих визначить суд

Дискусія водія і патрульних у Луцьку: правих визначить суд
Водія легковика зупинили патрульні Луцька за проїзд на червоне світло світлофора й склали відповідний протокол. Втім, лучанин Олександр каже, що порушення не було, адже їхав на зелене світло, й наводить докази.

Інцидент трапився вчора, 6 грудня, о 14.35, - повідомляє інформагентство Волинські новини.

Водій розповідає своє бачення подій.

«Їхав проспектом Волі від ЦУМу в сторону Київського майдану. Як у правилах дорожнього руху вказано, я перелаштувався у правий ряд й мав час проїхати світлофор. Втім, перед самим носом, як видно з відео, один раз тільки блимнуло зелене світло, що дозволяло мені завершити маневр. Але поліцейські побачили мій світлофор з іншої вулиці Шопена та почали наздоганяти моє авто. Зауважу, що вони не включали червоні проблисткові маячки. Проте, помітивши патрульних,які наздоганяли мене, я зупинився, щоб не гаяти свій час. А тут мені інспектор каже, що я порушив ПДР», - говорить Олександр.

Зі слів лучанина, оскільки він був на роботі й не мав часу довго відстоювати свою позицію, то дочекався поки патрульні складуть і поїхав далі.

Натомість речниця патрульної поліції Луцька Ольга Бузулук коментує ситуацію так: «П'ятого грудня екіпаж патрульних виїжджав з вулиці Шопена на Волі і помітив, як водій "Форда" проїхав на червоне світло світлофора. Його зупинили. Спочатку водій заперечував порушення, казав, що має відеореєстратор, однак відмовився на місці надавати відео з нього. Доводив, що за таке порушення не мають права оформляти адміністративний матеріал. Окрім того, він там же написав пояснення, де вказано, що проїхав на блимаючий сигнал світлофора. Проте патрульний пояснив чоловіку, що жовтий колір не блимає, та показав це наочно».

«Врешті, водій з усім погодився. Патрульний, який виносив постанову, є кваліфікованим та професійним, знає законодавство, що й підтверджено при спілкуванні, запис розмови є на нагрудній камері. Будь-які дії патрульних можна оскаржити в суді. Також можна написати відповідне звернення щодо дій інспекторів в управління патрульної поліції. Але наголошуємо, що патрульні зупиняють автомобілі та оформляють адмінматеріали не тому, що це їхня забаганка, вони діють згідно із законом», - додає пані Ольга.

Згідно, із постановою, яку склали на водія за частиною 2 статті 122 КУпАП (проїзд на червоне світло), йому «світить» штраф 425 гривень.

Проте водій не погоджується з таким рішенням та готується оскаржувати його в суді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шумахер зі всім погодився, а тепер дає задню.Менше буде літати на жовтий сигнал.
Відповісти
Патрульні дальтонікі?
Відповісти
Дальтонікам не місце на дорозі.А порушень правил видно що не буде.І хто потім за такі рішення патрульних оштрафує?Чи знову кругова порука людей в пагонах?
Відповісти
Розповідаю для тупих поліцаїв. Світлофор Волі-Шопена працює в слідуючому режимі: з сторони Київського майдану червоний сигнал світлофора на 3-5 секунд включається раніше, щоб водії з сторони ЦУМу могли здійснити поворот на вулицю Шопена, ті двохмісячні, коли стояли на вул.Шопена дивилися на дублюючий сигнал світлофора з правої сторони перехрестя в напрямку ЦУМу і там бачили що горить червоний, а водій їхав без порушень ПДР. Невірите перевірте 1000% правда. І запитання до Базулик вона можливо посвідчення водія має чи закінчувала автошколу, а то получається як в анекдоті чим відрізняється г...но корови і кози напевно не знає а лізе щось коментувати......
Відповісти
100% водій прав
Відповісти
Виїхавши на перехрестя водій мав завершити маневр , хоч на жовтий хоч на червоний так говорять ПДР.
Відповісти
На перехрестку був на жовте світло, яка може бути дискусія.
Відповісти
Водій однозначно правий.Треба подавати в суд.І нехай менти заплатять судові витрати з власної шикарної зарплати.Буде їм наука.
Відповісти
Там чітко видно, що водій проїхав на зелене світло!!! Тепер точно куплю собі відеореєстратор.
Відповісти
їм на@ати на ваш позов до суду, їм за це нічого не буде, тільки Вовченко доповість скільки за тиждень порушників налапали, та скількі потрібно грошей на ремонт автівок.
Відповісти
Водій правий.Хлопці будьте уважні.Не ставайте мусорами.
Відповісти
Водій неправий. Він повинен зробити все ,щоб БЕЗПЕЧНО проїхати перехресток, а він бачить ,що лишилось декілька секунд зеленного всерівно преться.
Відповісти
Жаль что остаются безнаказанными неправомерные действия чиновников и служащих. Вот если бы закон работал "зеркально", тогда обвинения подкреплялись бы 100% доказанностью и уверенностью в предьявлении нарушения. В суде менты должны додать доказательства вини нарушителя, а для водителя это видео, как доказательство правоты, не подходит, тк отсутствуют дата и время фиксации инциндента
Відповісти
Дискусія може бути така, що жовте світло загорілось коли автомобіль вже майже проїхав перехрестя !!!! Це дуже добре видно на лівому світлофорі !!!!! А згіно ПДР водій мав завершити маневр !!!
Спачатку вивчіть ПДР, а тоді вже лізьте щось коментувати !!
Відповісти
Останні новини
Дискусія водія і патрульних у Луцьку: правих визначить суд
07 грудень, 2016, 11:32