Вусенко пояснила свої статки

Вусенко пояснила свої статки
Секретар Луцької міськради Юлія Вусенко прокоментувала походження своїх заощаджень, вказаних у е-декларації.

Про це пишуть Відомості.

«Я завжди підтримувала систему декларування чиновниками своїх статків і вважаю, що потрібно ввести норму в якій зобов’язати заповнювати декларацію не лише декларантом, але й всіма членами його родини - батьками, братами, сестрами. Це дасть можливість по-новому побачити, що насправді є у держпосадовців, суддів, прокурорів... У своїй декларації я принципово показала всі свої статки, бо вважаю, що чиновники повинні бути максимально відкритими громаді. Також мене дивує, що обговорюючи доходи політиків, громада не задає питання тим, хто займаючись громадською чи політичною діяльністю, показує мізерні незрозумілі доходи чи повну їхню відсутність», - заявила секретар Луцької міськради.

Вона вирішила прокоментувати свої статки, які «потрохи обростають легендами».

«На сьогодні мені належить одна третя квартири в Луцьку на п’ятому поверсі п’ятиповерхового будинку площею 64 квадратних метри. Іншого нерухомого майна немає. Також у мене немає автомобіля. Що стосується заробітної плати, то за основним місцем роботи в 2015 році я заробила 11226 гривень. Мене було обрано на посаду секретаря Луцької міської ради в листопаді 2015 року. І за цей період мені було виплачено вказану суму. Заробітну плату, яку отримала на попередньому місці роботи — в Східноєвропейському національному університеті — в декларації я вказала як інші види доходів. Те саме стосується заробітної плати мого чоловіка. За 2015 рік його заробітна плата дійсно склала 22106 гривень», - зазначила Вусенко.

Вона також розповіла про заощадження. «Мої готівкові кошти в розмірі 430 тисяч гривень були отримані від відчуження рухомого майна — автомобіля, який згорів у 2014 році. Що стосується готівкових коштів, які у нас є в валюті, а це 28 тисяч доларів, — це гроші, які я отримала від батьків, які, в свою чергу, продали квартиру, отриману у спадок від мого дідуся, про що є усі підтверджуючі документи», - стверджує Вусенко.

«Що стосується статків мого чоловіка, то свого часу він був засновником декількох компаній. Його доходи були накопичені за роки підприємницької діяльності», - заявила секретар Луцької міськради.

Нагадаємо, Юлія Вусенко потрапила до переліку волинських можновладців із найбільшими заощадженнями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шикарний викладач і гарна,розумна людина!!!!
Відповісти
Чергова байка для пересічних лохів: то подарували, то дісталося у спадок, а самі ми чесні-чесні!!! І чоловік у неї, виявляється, повний нездара: за цілий рік заробив аж 22 тис. грн, тобто менше 2 тис на місяць! Альфонс?
Відповісти