Резонансне вбивство на Волині: суд може відпустити підозрюваного

Резонансне вбивство на Волині: суд може відпустити підозрюваного
Луцький міськрайонний суд може відпустити додому підозрюваного у вбивстві 16-річної Катерини Литкіної (на фото) з Нововолинська.

Так, 7 грудня відбувся розгляд клопотання про зміну запобіжного заходу для Назара Статочнюка, підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної, - пише БУГ.

Адвокати обвинувачуваного вважають, що тримати хлопця під вартою недоцільно, так як слідство стосовно смерті неповнолітньої, майже, завершено.

На судові слухання разом із адвокатом прибули батьки загиблої дівчини Вікторія та Сергій Литкіни. У судових дебатах вони участі не брали.

Захисник підозрюваного Віктор Шостак розповів, що Назар Статочнюк не збирається тікати закордон. адвокат запевнив, що хлопець має тісні соціальні зв’язки та позитивну характеристику – це переконує, що він не є соціально небезпечною особою.

На сьогоднішній день є усі підстави, щоб змінити Назару Статочнюку міру запобіжного заходу, переконаний Шостак. Він просить звільнити його під нагляд батьків або ж встановити домашній арешт. Наразі, виконанні усі слідчі дії, окрім надання Міжнародної правової допомоги, а саме виклик до суду у якості свідка Максима Терлецького, який зараз проживає у Словенії.

У судовій залі переконували, що підозрюваний уже ніяк не може перешкоджати слідству, тобто знищувати докази, або підмовляти свідків.

Прокурор Сергій Самчук у відповідь на це клопотання зазначив, що був невчасно ознайомлений із його змістом. Зважаючи на цей факт суд оголосив перерву на 30 хвилин, а опісля розпочалися судові дебати в ході яких проінформували, що слідство активно триває.

Нагадаємо, на території терикона шахти №3 був знайдений розбитий телефон Катерини Литкіної, тому зараз проводиться його експертиза. Також очікується відповідь на запит від Російської Федерації, яка повинна відновити видалену переписку із персональної сторінки загиблої.

Рішення суддя оголосить 8 грудня, початок о 9:30.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
National Geographic: кращі фото року
08 грудень, 2016, 03:00
Резонансне вбивство на Волині: суд може відпустити підозрюваного
08 грудень, 2016, 01:23