14 жовтня на Волині: гортаючи календар

14 жовтня на Волині: гортаючи календар
14 жовтня народився голова Локачинської районної ради Василь Демидюк та заступник директора Волинського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Василь Шевчук.

Ювілей сьогодні відзначає заступник голови державної податкової служби у Волинській області Мирослава Конечна(на фото). Їй сьогодні виповнюється 40 років.

За православним календарем 14 жовтня іменини відзначають ті, кого назвали Романами.

Вітаємо усіх волинян, у яких сьогоднішній день святковий, та бажаємо їм здоров’я, радості й достатку!

У Луцьку цього дня у 1939 році заснували газету «Віче-інформ» (тоді – «Молода гвардія»). Цього ж дня у 2006 році почало роботу перше інтернет-видання Волині - «Волинська правда». Вітаємо колег з цим святом і зичимо гострого пера, журналістської мудрості і завжди цікавих новин!

14 жовтня відзначається Покрова Пресвятої Богородиці. Це свято було одним з найголовніших свят запорозьких козаків, котрі будували багато однойменних храмів та особливо шанували ікони Покрови.

Сьогодні також відзначається День Українського козацтва, 70-та річниця утворення УПА, День художника України, Міжнародний день стандартизації, а також День працівників державної санітарно-епідеміологічної служби України.

14 жовтня 1942 року на Волині зародилася Українська Повстанська Армія (УПА). Територіально УПА ділилася на чотири групи. Одна з них (УПА-Північ) охоплювала Західну Волинь і Полісся, її командиром був полковник Клим Савур. За роки існування УПА в її лавах побувало до 400 тисяч осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.