«Насалик часу приїхати до шахтарів немає, а на відпочинок - є», - Гузь

«Насалик часу приїхати до шахтарів немає, а  на відпочинок - є», - Гузь
Парламент підтримав пропозицію нардепа Ігоря Гузя і вчорашньому вечірньому засіданні в першому читанні прийняв законопроект щодо державної підтримки вугледобувних підприємств.

Згідно з ним у держбюджеті фінансова підтримка державних вугільних шахт на покриття собівартості видобутку вугілля збільшена на 1 мільярд гривень.

«Це – не політичне питання, і немає дискусії. Шахтарям треба «протянути» руку допомоги. Це - невихід, що в Уряді та бюджетному комітеті говорять, що немає коштів. Треба шукати гроші, щоб шахтарі не голодували. Три тижні тому в мене у Нововолинську шахтарі "десятки" тиждень нічого не їли і не пили. Вони вимагали віддати їм чесно зароблені гроші. Ми – парламентарі – повинні знайти інструментарій, і щоб люди більше не допускалися до таких радикальних дій», - наголосив у своєму виступі депутат.

Ігор Гузь подякував колегам, та зокрема Михайлу Бондару, який зареєстрував законопроект на підтримку шахтарів 31 березня цього року, і за нього проголосували. Відповідно із цим законом на підтримку вугільної сфери у цьогорічному бюджеті було закладено 100 мільйонів гривень.

«Треба шукати варіанти, де знайти ресурси. А не «футболити» закон і розповідати, що коштів немає», - зауважив він.

Волинський нардеп також наголосив на неефективній роботі вугільного міністра. «Констатую: Насалик не займається вирішенням шахтарських проблем. Я його вже півроку прошу приїхати на Волинь і поговорити з шахтарями. У нього часу на це немає, а на відпочинок «зганяти» за півмільйона в бюджетний період – час є. Це – ганьба! Прошу підтримати законопроект і нехай уряд шукає гроші».

Згідно з проектом Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» №4744 кошти підуть на покриття собівартості видобутого вугілля, у тому числі, на витрати фонду оплати праці. Ресурси передбачені державним вугледобувним підприємствам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у заголовку слід писати "не має" окремо!!!
Відповісти
Останні новини
«Насалик часу приїхати до шахтарів немає, а на відпочинок - є», - Гузь
09 грудень, 2016, 09:52
У Луцьку авто збило жінку
09 грудень, 2016, 09:39