Молитва під кулями, - капелан розповів про поїздку на Схід

Молитва під кулями, - капелан розповів про поїздку на Схід
Військовий капелан отець Роман Скірак, настоятель парафії святого Архістратига Михаїла УПЦ КП у Шацьку, вчетверте здійснив поїздку на прифронтову територію Донбасу.

Масштабну акцію допомоги реалізовували члени громадської організації «Військові капелани Волині», - повідомляє Район. Шацьк.

Капелани мали чітку ціль – везли для бійців міношукач, обігрівачі, зварювальний апарат, принтер, молотки і цвяхи тощо. А також особливе замовлення для наймолодших мешканців Донеччини і Луганщини – українські книги. До речі, до їх збору активно долучилися учні шацької гімназії.

Капелани побували у донецьких містах Мар’їнка, Красногорівка, луганському Щасті. Попри те, що на кожному кроці чатувала небезпека, долинали звуки пострілів, а під час особливо інтенсивної стрілянини доводилося навіть ховатися, священики достойно виконали свою благородну місію.

«Цього разу з нами їздили волонтери з міста Ковель та артисти Світлана Мирвода і Василь Була, які давали концерти для бійців 14-ї бригади та дітей Щастинської школи-інтернату. Для дітей ми лишили багато продуктів, яких не захотіли брати військовослужбовці – вони тепер цілком задоволені державним забезпеченням. А от дітям-сиротам, позбавленим батьківського піклування та дітям з неблагополучних сімей не вистачає харчів, іграшок, теплого одягу та найбільш бажаного – солодощів і подарунків до свят», - розповів отець Роман.

Капелани настільки перейнялися проблемами дітей, що дорогою зі сходу додому придумали нову благодійну акцію «Тепло сердець дітей Волині – ровесникам на східній Україні!». Більше того, священики, поки їхали, знайшли спонсора для акції, домовилися про транспорт і визначилися з датою наступної поїздки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.