Презентували новий графік руху поїздів: зміни торкнуться і Волині

Презентували новий графік руху поїздів: зміни торкнуться і Волині
ПАТ «Укрзалізниця» показала новий графік пасажирських поїздів на 2016/17 роки, в якому передбачені 193 пари пасажирських поїздів далекого прямування, з яких близько 110 – цілорічні.

Про це повідомив заступник начальника департаменту пасажирських перевезень далекого прямування «Укрзалізниці» Олександр Красноштан, – пише ТСН із посиланням на Інтерфакс.

За його словами, передбачено 168 пар поїздів формуванням залізниць України, 14 пар – країн СНД, 12 пар – інших країн. Повідомляється, що в міжнародному сполученні будуть курсувати 14 пар потягів в західні країни, 25 пар – в країни СНД, 154 пари – у внутрішньому сполученні. Швидкі і прискорені поїзди складають близько 80% від загальної кількості всіх призначених поїздів.

За словами Красноштана, у новому графіку середня маршрутна швидкість передбачена на рівні 57,8 км/год, середня технічна швидкість – 67,3 км/год.

Заступник Начальника департаменту повідомив, що в новому графіку передбачено 24 пари нових поїздів, серед яких – 8 цілорічних. Нові потяги з'являться сполученням Харків – Вінниця, Харків – Київ (через Кременчук), Київ – Херсон, Київ – Ковель, Запоріжжя – Івано-Франківськ, Київ – Кривий Ріг, Дніпропетровськ – Львів, Запоріжжя, Дніпропетровськ – Львів, Запоріжжя – Бердянськ, Харків – Львів, Київ – Харків, Кременчук, Полтава – Новоолексіївка, Суми – Новгород-Сіверський, Харків – Генічеськ, Харків – Суми, Київ – Ужгород, Київ – Одеса, Ізмаїл, Київ – Івано-Франківськ, Київ – Маріуполь, Київ – Лисичанськ, Київ – Кропивницький, Київ – Миколаїв, Кременчук – Бахмач.

Крім того, продовжені маршрути поїздів Дарниця – Тернопіль до Львова, Харків – Мукачеве до Ужгорода, Харків – Івано-Франківськ до Чернівців, Івано-Франківськ – Новоолексіївка до Генічеська.

Збільшено кількість рейсів у південному напрямку (Одеса, Херсон, Миколаїв, Генічеськ, Маріуполь) та західному (Івано-Франківськ, Львів, Ужгород).

Крім іншого, буде змінено маршрут слідування пасажирських поїздів Київ – Варшава без заходу в Луцьк, Київ – Луцьк замість Київ – Ковель, Київ – Львів через Тернопіль замість Здолбунова, Запоріжжя – Київ через Кривий Ріг і Тимкове замість Дніпропетровськ і П'ятихатки, Миколаїв – Івано-Франківськ через Херсон і Апостолове.

Відповідаючи на питання, чи були зняті в новому графіку якісь потяги, Красноштан повідомив, що про це мова не йшла, потяги не скасовувалися (тільки в міждержавному сполученні скасовано п'ять потягів, які вимагали тривалих зупинок). Він також підкреслив, що нічне сполучення українських поїздів не відміняється і не скорочується у новому графіку.

«Філософія нового графіка побудована на можливості зручних пересадок. Нам багато підказували громадські активісти, громадяни щодо можливості оптимізації пересадочного процесу», – додав заступник начальника департаменту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Презентували новий графік руху поїздів: зміни торкнуться і Волині
09 грудень, 2016, 16:30