Мої слова перекрутили, щоб маніпулювати думкою громади, - депутат Волиньради

Мої слова перекрутили, щоб маніпулювати думкою громади, - депутат Волиньради
Депутат обласної ради Михайло Імберовський вимагатиме спростування інформації, поширеної ЗМІ, згідно із якою обранець громади проти добудови перинатального центру у Луцьку. Він каже, що його словами маніпулювали, абсолютно перекрутивши їх та надавши іншого змісту.

Про це він повідомив у коментарі ВолиньPost.

Нагадаємо, недавно інформаційне агентство «Волинські новини» опублікувало інформацію, нібито Імберовський проти добудови перинатального центру.

«Якщо ми говорити про публікацію, яку з'явилася на «Волинських новинах» з приводу мого блогу на ВолиньPost щодо перинатального центру, то тут ми маємо справу з інформацією, яка не відповідає дійсності», - каже депутат. Він підкреслив, що взагалі ніколи не виступав чи не давав коментарів стосовно того, нібито він проти добудови перинатального центру.

«На голосування винесуть питання щодо виділення коштів на добудову перинатального центру. Я є членом регіональної комісії, яка відбирає об’єкти для фінансування із державного фонду регіонального розвитку», - нагадав Імберовський. Тож він не готовий голосувати за чи проти, поки не розбереться у ситуації. У блозі ж він лише висловив думку, що варто розібратися, кільки треба коштів та яким чином їх будуть використовувати. Тож основний меседж – процес потребує моніторингу та жорсткого контролю ефективності використання, адже саме це є прерогативою роботи депутата будь-якого рівня.

«Саме тому я поставив питання, які мене цікавлять – аби прийняти зважені рішення. Адже навіть інформація щодо потужностей центру рівна – розповідають про 102 палати, натомість аудитор рахункової палати каже про 101 ліжко», - зазначив Імберовський. Різні цифри можна зустріти й у документах. До прикладу, нардепи у своєму зверненні просять виділити на добудову 95 мільйонів гривень. Коли ж Імберовський почав детально розбиратися, то нарахував у звернення лише 81, 5 мільйона. Тож він вирішив підняти питання у публічній площині.

«Інформаційне агентство «Волинські новини» маніпулює. Некоректно було взяти коментарі у всіх лідерів фракцій, натомість перекрутивши мій блог та не звернутися за поясненням», - додав обранець громади. Тож він сам звертався до журналістів, аби з’ясувати чому так сталося. Натомість ні головний редактор, ні автор матеріалу, якого не вдалося навіть встановити, із Імберовським не поспілкувалися. Тепер депутат має намір у рамках чинного законодавства вимагатиме спростування неправдивої інформації.

Окрім того, обранець громади припускає, що журналісти таким чином відреагували на його позицію щодо поділу та використання бюджетних коштів.

«Це відповідь на мою позицію, що невикористання коштів є злочином, як і рішень без обговорень. Це відповідь на активну позицію щодо використання та контролю коштів громади», - вважає депутат. За словами Імбервського, на минулому засіданні бюджетної комісії лідер фракції «Укроп» В’ячеслав Рубльов запропонував проект «здешевлення» будівництва школи у селі Осівці з 51 до 38 мільйонів гривень. Проте коли аналогічні питання поставив Імберовський, його слова перекрутили та назвали «противником» добудови.

Тож він попросить очільника фракції «Укропу» у Волиньраді бути обережнішим та не перекручувати факти, маніпулюючи таким чином думкою громади. Тим більше не варто спекулювати на житті новонароджених дітей.

«Перинатальний центр є у переліку об’єктів на 2017 рік, на які можуть виділити кошти із фонду регіонального розвитку. Якщо я розберуся з цим питанням, мій голос буде першим стояти за добудову», - підсумував обранець громади, підкресливши, що його позиція така, що кожен довгобуд має бути завершений.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Михайле, не лізь в лайно, висловлюйся простіше, а то ти в своїх опусах "презентуєш" на філософа Сенеку. Правильно формулюй думку, а то - і я не я, і хата не моя.
Відповісти
уміють тільки не депутати!
Відповісти
Останні новини
Мої слова перекрутили, щоб маніпулювати думкою громади, - депутат Волиньради
10 грудень, 2016, 12:55