Автомайдан у Луцьку зустрічали вогняним шоу. ФОТО

Автомайдан у Луцьку зустрічали вогняним шоу. ФОТО
Увечері, 13 жовтня, до Луцька на Замкову прощу приїхали учасники автомайдану «Захисти себе і Україну сам».

Загалом до Луцька прибуло шість легкових автомобілів. На машинах - символіка громадських організацій,які формують автомайданівський рух - ГО «Демократичний альянс», «Вільний простір» та Асамблея малого і середнього бізнесу України.

Кортеж прибув близько восьмої години (на півгодини пізніше, аніж це було заплановано). До Луцька учасники акції приїхали після Тернополя і Рівного, де були того ж дня.

У Луцьку машини зустрічали учасники вуличного вогняного шоу, журналісти, міліціонери, кілька депутатів міської та обласної рад.

Пізніше до них приєднався кандидат у нардепи Віталій Федосюк, який прибув на подію у козацьких шатах.

Загалом на площі було близько чотирьох десятків людей.

На віче, названому «Пробуджуємо націю світлом фар», лунали промови учасників автомайдану, у яких говорили про посилення впливу самоврядування та територіальних громад на місцях - створення статутів територіальних громад, згідно з якими сама громада вибиратиме суддів чи визначатиме розмір заробітної плати міліціонерів.

Не оминули оратори теми збереження національних святинь та єднання українців з різних куточків держави.

Як пояснив учасник автомайдану Ігор Гурняк, метою поїздки є зустріч з місцевими активістами, які готові стати учасниками так званих груп самозахисту та розширення цієї мережі. Це перший авто майдан на Заході України. Раніше такі пробіги відбувалися у центральній та південній частині країни.

«Ми побачили, що вибори відбуваються, а той факт, що громада є владою – не відбувається. І ми вирішили створити мережу самозахисту», - зазначає Гурняк.

Учасники кажуть, що не шукають масової підтримки, а хоча б десяток людей у кожній області, які реально готова активно працювати на захист інтересів підприємців та громади.



Довідка


На сторінці акції "Західноукраїнський автомайдан "Захисти себе і Україну сам" у мережі Facebook йдеться:

МЕРЕЖА САМОЗАХИСТУ - це об’єднання людей, які не займаються неочікувано нагальними побутовими справами, коли потрібно терміново вирушити на захист один одного. Це об’єднання професійних людей, що знають закони, Конституцію, технології та вміють користуватися своїми знаннями. Це об’єднання мобільних людей, які швидко вчаться, швидко збираються у потрібному місті чи містечку України, не прогинаються під чиновників та обставини, а самі чинять як влада, якою є ми усі згідно з Конституцією України!
ЧОМУ ЗАРАЗ? Вибори буде сфальшовано і у цьому не сумнівається хіба що дитина! «Покращенням» немає кінця. Після таких виборів потреба у мережі колективного захисту буде значно більшою, ніж навіть сьогодні!
ХТО МИ? Представники Західної України неодноразово брали участь в загальноукраїнських Автомайданах. Наші авто були майже у кожному місті України. Результатом цих авто-маршів стала загальноукраїнська мережа колективного самозахисту. Ми покладаємося виключно на самих себе. Підприємці з Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу, освітяни з Вільного простору та молодь з Демальянсу: ми стали однією міцною сім'єю вільних людей.
Ти не зможеш «закопатись» в Інтернеті і почувати себе вільним. Навіть Інтернет поступово стає об’єктом судових справ та переслідувань.
Невдовзі твоє життя може стати схожим на волю у норі, з якої відключають Інтернет.
Ти хочеш займатися бізнесом і не прогинатися ні перед ким!
Ти хочеш вчити дітей добру, справедливості, адекватної оцінки професіоналізму та неуцтва. Ти розумієш, що не можеш робити цього у світі хабарів, підкупу, підлабузництва.
Ти не можеш бути до кінця хорошим викладачем, вчителем чи просто гідним батьком чи матір’ю в світі, де все купується за гроші, а неуки – міністри перетворюють школи в інкубатори зомбі!
Тоді тобі з нами!!!!
Що робити?
Плечем до плеча стати для захисту та підтримки один одного. Стати українською політичною нацією. Довіряти один одному.
Так як наша мобільна група вчинила, коли потрібно було захистити фермера Віктора Чміленка з Кіровоградщини, підприємця Ігора Запрудського з Луганщини, правозахисника Риму Білоцерківську з Сєверодонецька.
Так як ми захищаємо сьогодні Романа Давидовича з Добротвора.
Так як наші активісти протидіють корупції в паспортних столах, перекривають незаконні сміттєзвалища, захищають людей, яких бездіяльність органів влади заставляє вдаватися до крайніх заходів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: протест
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гасел багато, тільки довести їх "до путя" ніхто не може, а перед виборами всі такі розумні...! :)
Відповісти
Так приїхали ж люди, які так живуть, а не так говорять. Ваш висновок через те, що ви просто їх не слухали.
Відповісти
Останні новини
Автомайдан у Луцьку зустрічали вогняним шоу. ФОТО
14 жовтень, 2012, 13:29