У Луцьку лісівники протестують проти «прокурорського свавілля»

У Луцьку лісівники протестують проти «прокурорського свавілля»
Під стінами Волинської обласної прокуратури зібралося понад півсотні працівників Маневицького лісгоспу та громадської організації «Зелений тризуб», які протестують проти незаконної вирубки лісів та звинувачень щодо директора Маневицького лісництва. Активісти вимагають розслідувань щодо посадових осіб, відповідальних за незаконну вирубку - начальника обласного лісового господарства Олександра Кватирка та його заступника Віктора Сахнюка.

Пікет відбувається 12 грудня.

Працівники держпідприємства «Маневицьке лісове господарство» розповіли, що прийшли під стіни прокуратури підтримати свого керівника Володимир Родіона. За словами лісників, директора необгрунтовано звинувачують у зловживаннях та розтраті, натомість це неправда. Працівники підкреслюють, що у них ще не було керівника, який би так переживав за рядових працівників лісництва.

Оскільки лісники стверджують, що сьогодні їхнього керівника мають допитувати у прокуратурі, а згодом відбудеться суд, то під стіни прокуратури вони прийшли аби зупини «прокурорське свавілля».

Очільник громадської організації «Зелений тризуб» Роман Грибовський додав, що активісти його організації прийшли спільно із лісниками на мітинг, аби привернути увагу до масової вирубки лісів. Мовляв, активісти ще влітку виявили незаконну рубку 53 га гектарів лісу у заказнику «Зубр», що у Ківерцівському районі.

Грибовськй каже, що про ці вирубки знають у прокуратурі, адже активісти приносили матеріали. Окрім того, вони наголошують, що прокуратура не вчиняла жодних дій, аби притягти до відповідальності начальника Волинського обласного управління лісового господарства Олександра Кватирка та його заступника Віктора Сахнюка. Останній, мовляв, видавав дозволи на вирубування.

Тож сьогодні активісти хочуть зустрітися із відповідальним за природоохоронний напрямок прокурором, аби нагадати про ці проблеми та вимагати чесних прозорих розслідувань.

До пікетувальників вийшов обласний прокурор Максим Киричук та запросив мітингарів до зали, аби поспілкуватися із ініціативною групою. Натомість лісівники та активісти відповіли, що почекають решту своїх активістів та таки зайдуть до прокурора.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вже і "зелений тризуб" Неньку любить! Дружно "залюблять" до повного гаплика...
Відповісти
Все життя прожили в лісі і в болоті.Заробляли на ягодах, палили сухотій і всім хватало.Тепер'' ДІЛКИ'' другий рік возять трайлярами ліс-кругляк з Гущанського лісництва, насаджень нема, і поліна сухостою не можна підібрати.А як жити -доживати ?Роботи нема, до пенсії не дожив і замерзати?Їм можна трайлерами, а наеленню ЛІСОВА ОХОРОНА ЇЗДИТЬ НА ДЖИПАХ ПО СЕЛУ В ДВОРИ ЗАГЛЯДАЕ.Е за що джип купити, а мені немае чим дитину зігріти.Я не ріжу діловий-кругляк а беру корягу-сухостій.Де правда?Хто цьому покладе кінець?ДЕ МАРАТОРІЙ НА КРУГЛЯК.ПРОШУ РОЗБЕРІТЬСЯ.
Відповісти
знову одні роботяги а де криси конторські які собі мільйони зколотили при Радіонові де савонік пацаманюк швець зіничі всі де бідні знедолені лісничі які совають тисячі откатів ???
Відповісти