Корона, замок та мальтійський хрест, – пропонують оновити бренд Луцька

Корона, замок та мальтійський хрест, – пропонують оновити бренд Луцька
У Луцьку пропонують оновити логотип, оскільки його концепція – занадто нечітка та розпливчата.

Відповідну петицію зареєстрував на сайті Єдиної системи петицій Микола Жичук.

«Шановні лучани!

Сьогодні я хочу презентувати нове бачення бренду нашого міста та закликати оновити бренд Луцька.

У сучасному інфопросторі конкурують не тільки компанії і продукти, але між собою борються міста та території. Населені пункти стають брендами. А будь-який успішний бренд має свій впізнаваний образ, відмінності від конкурентів, свою філософію, упаковку, стиль, позиціонування, унікальну торгову пропозицію... Це усе елементи брендингу. Сьогодні це все відноситься і до бренду міста.

Сьогодні ми маємо час глобальної конкуренції міст і територій:

• за туристів
• за увагу влади
• за притік інвестицій
• за кваліфікований персонал
• за студентів
• за творчу інтелігенцію

Бренд території – це образ, який забезпечує відміну її від інших, з одного боку, і дає загальне уявлення для всіх цільових аудиторій. Бренд міста повинен позиціонувати його, тобто візуальною мовою показувати цінність і унікальність для цільової аудиторії.

У Луцька уже існує бренд у вигляді ключа з позиціонуванням «Приємне відкриття». Після аналізу брендів інших міст України стало зрозуміло, що даний бренд Луцька є розпливчастим, не несе чітких меседжів та фактично може бути використаний в брендінгу будь-якої іншої території.

Після аналізу з’явилася ідея репозиціонування бренду міста Луцька.

Ідея бренда полягає в тому, що Луцьк – це політичний, економічний, культурний та туристичний центр Волині. Місто з’їзду Європейських монархів. Слова з нашого неофіційного гімну від гурту Чорні Черешні. Волинь – СТО лісів, СТО доріг, СТО озер, КОРОНОВАНА щедра земля, від Данила Короля, Галицько-Волинське князівство.

Шрифтова композиція напису, зберігаючи традиції, повторює написання шрифту, що використовується у написах «Луцьк» при в’їзді в місто. Таким чином створюється не просто бренд на «пустому місці», а використовуються існуючі асоціації та контексти.

Кольорове рішення з одного боку відносить нас до традиції іконного розпису, а з іншої відсилає до специфічного кольору автомобільних вказівників пам’яток та визначних місць.

В перекладі при використанні латиницею бренд Луцька не втрачає основного значення та ефективно працюватиме з такою цільовою аудиторією як іноземці, особливо інвестори. LUTSK – CAPITAL OF VOLYN! Луцьк – столиця Волині, Луцьк – її капітал!

Крім того в бренд-бук Луцька увійшли карта історичної Волині, логістичне розташування, що показує відстані до найбільших транспортних хабів. Сама топографія підказує, що Волинь починається перед Новоградом-Волинським та закінчується за Володимиром-Волинським, охоплює Волинську, Рівненську, частину Тернопільської, Хмельницької, Житомирської областей. А Луцьк є справжньою столицею цього регіону!

В брендбуці показано основні елементи, які увійшли у концепцію бренду Луцька – корона, замок та мальтійський хрест. Було підготовано інфографіку, яка може використовуватися в інформаційно-маркетингових матеріалах про наше місто, розроблені елементи айдентики, сувенірної продукції, використання рапорту з елементами фірмового стилю в внутрішній та зовнішній рекламі.

Також в бренд-бук увійшли Цитати про Луцьк як від лучан так і від гостей міста, від студентів та пенсіонерів, від бізнесменів та чиновників, художників та музикантів, мешканців ДПЗ та сорокового…

Зразком для бренду Луцька виступили Європейські столиці, а нове позиціонування бренду уже отримало схвальні оцінки експертів.

Запрошуємо усіх небайдужих Лучан підтримати ідею ребрендінгу, адже наше бажання любити та розвивати не просто «приємне відкриття», а СТОЛИЦЮ ВОЛИНІ!

Демонстраційна версія бренд-буку доступна по посиланню https://www.dropbox.com/s/rc7b97afmaxe5ft/Lutsk_Brand_book_December2016_demo.pdf?dl=0

Посилання на відео презентацію цієї ідеї шукайте в соціальних мережах», – йдеться в ініціативі.

Підтримати петицію можна за посиланням: http://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/723.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
зробити Луцьк столицею хвайної Юкрайни! Ото заживемо...
Відповісти
Більш гидотної пропозиції логотипу Луцька ще не бачив.
Розтлумачити, певно, можна так: посередині адмінбудівля зразку аля-совєтикон з надписом зверху СЛАВА КПРС, зліва туалет типу сортир, а з права шибениця. Певно це осучаснений логотип НКВС?!
Відповісти
Мусово додати портрети всих мерів до логотипи
Відповісти
Підтримую ідею створення сильного, цікавого та оригінального бренду для Луцька. Хоча в даному випадку не можна говорити про продуману її реалізацію. Те що нам показали - це гарний приклад доступної айдентики. Але ми не можемо зараз говорити про бренд. Адже ми в першу чергу маємо справу не з фізичним товаром і навіть не з послугою... Даний приклад особисто в мене не викликав тих емоцій, які б мене зацікавили дізнатись більше про бренд. Без емоційної складової не можливо скласти відносин, а отже не можна говорити про досягнення мети, для якої створюється бренд. Є над чим працювати звичайно. Але що є головне, так це наше бажання закохати наше місто в людей, які мало знають про нашу неймовірну цікаву та теплу волинську столицю. Тема, на жаль, НЕ розкрита.
Відповісти
А мені подобається - і задум, і логотип. Нарешті хтось навчився відходити від галицької стереотипщини. А то постійно, шукаючи ідей на дану тему, на Львів заглядали.
Відповісти
В даному випадку логотип не вирішує задачі, які створює розробка бренду міста.
Відповісти
Якщо вже кірха і католицький Петра і Павла є, то де Троїцький катедральний?
Відповісти
а якщо є СНУ, то де тоді ЛНТУ?
Відповісти
монохромне, кольору, вибачте, коричневого, хто автору так в житті насрав?
Відповісти
Let Wright big Ass and all will be happy :)
Відповісти
Луцьк – столиця Волині
Ковель – завжди сюрприз
Володимир – Волинський – столиця галицької волині
Устилуг – місто на кордоні
Горохів – базар у четвер та суботу
Іваничі - Павлівка близько
Рожище – самі ви рожища
Ківерці – сам не гам і вам не дам
Камінь-Каширський – столиця полісся
Маневичі – гриби довкола
Любешів – за крок до бульбашів
Ратне – земля наближена до бацьки
Турійськ – екопарк
Любомль – чи пов’ят, чи гміна?
Нововолинськ – туристам тут не раді
Шацьк – понаїжджєли!
Стара Вижівка – люби стару…
Берестечко – eco-без заправок містечко
Колки – колиска Маневицької демократії
Олика – в кінці тунелю
Мар’янівка – цукор наш
Голоби – не минайте на М19
ВОЛИНЬ – Луцьк наша столиця!
Відповісти
Останні новини
Корона, замок та мальтійський хрест, – пропонують оновити бренд Луцька
14 грудень, 2016, 11:02