На реорганізацію волинських профтехучилищ потрібно 600 тисяч

На реорганізацію волинських профтехучилищ потрібно 600 тисяч
Приміщення профтехучилищ у 2017 році хочуть передати до обласної комунальної власності.

Про це стало відомо у четвер, 15 грудня під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, молоді, сім’ї та спорту Волинської обласної ради.

Зокрема, голова комісії Петро Савчук пояснив, що згідно з інформацією з Міносвіти впродовж 2016-2018 років в Україні буде проходити реорганізація, відповідно до якої приміщення профтехучилищ буде переходити з державної власності у комунальну.

У свою чергу начальник управління освіти, науки та молоді Людмила Плахотна пояснила, що форма власності не впливає на джерело фінансування. Навпаки, це лише поліпшить ситуацію у волинських профтехучилищах, позаяк область зможе виділяти кошти й на утримання та капітальні видатки.

«Експеримент у сфері профтехосвіти ми прожили достойно, в порівнянні з іншими областями. Надалі має бути розвиток і стабільність. Ці зміни позитивно вплинуть на удосконалення системи управління навчальними закладами, покращення кадрового та навчально-методичного забезпечення».

Водночас Людмила Плахотна наголосила, що на 2017 рік потрібно більше 600 тисяч гривень на виготовлення правовстановлюючих документів на ці заклади.

Зрештою, комісіянти підтримали цей проект рішення, щоправда з переліку училищ виключили б ті, які наразі перебувають на території міст.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
стабілізець вищій освіті, повний маразм в профтех...
Відповісти
Останні новини
На реорганізацію волинських профтехучилищ потрібно 600 тисяч
15 грудень, 2016, 12:21