Рожище: екс-регіоналка подала в суд на сайт

Рожище: екс-регіоналка подала в суд на сайт
Начальниця відділу культури Рожищенської райдержадміністрації на Волині Тетяна Новосад написала заяву в поліцію у відповідь на публікацію журналістів сайту «Район. Рожище».

Жінку обурили факти про її у минулому приналежність до «Партії регіонів», які викладені у статті, - пише Аріна Крапка на сторінках Громадського радіо.

До слова, в публікації під назвою «З комірки історії. Спадок рожищенського осередку «Партії Регіонів», йшлося про те, що Тетяна Новосад перебувала в партії, і, незважаючи на люстраційну перевірку, продовжує надалі працювати на керівних посадах.

Як розповіла керівник сайту Район.in.ua Ірина Новосад, публікації про спадок «Партії регіонів» готували до Дня гідності:

«Ми писали до Дня гідності, до 21 листопада писали першу публікацію. А це вже була друга публікація. В цій публікації просто містилися фотографії тих документів, які надали нашій дописувачці про те, хто входив в «Партію Регіонів» , про членські внески, автобіографічні дані. Ну тобто там не було якихось сенсаційних розкриттів чи чогось такого. Там просто вказувалось на те, що люди, які раніше були в партії, досі працюють в органах місцевої влади, і що вони не понесли жодної відповідальності. Ця публікація вийшла в неділю, і вже наступного дня в понеділок до мене зателефонували і повідомили про те, що одна із фігуранток матеріалу Тетяна Новосад написала заяву до поліції».

У своїй заяві, за словами Ірини, чиновниця стверджувала, що викладене в публікації не відповідає дійсності і що, мовляв, це завдало їй моральної шкоди, а також просила встановити особу пана Василя, тобто інформатора видання, який надав документи спадку «Партії Регіонів».

Авторка матеріалу Оксана Петрук розповіла, що джерело інформації вони не оприлюднять, тому що це безпека цієї людини:

«Пройшло три роки і людина згадала, що в неї є отакі речі і побачила, що нічого не змінилося в державі за той час, що ті самі люди в районі, наприклад, тоді були в «Партії Регіонів» і зараз залишаються при владі на тих самих посадах, а дехто навіть підріс в посаді. І він каже мені, що давай оприлюднимо ці речі. Ну звісно джерело ми не можемо розкрити, бо все ж таки район – це не Нью-Йорк Сіті, а всі один одного знають і, скажімо, є кругова порука, тому людина просто боїться, що це може бути для неї ризиковано, що можуть спалити їй будинок».

Оксана Петрук каже, що тиску не відчуває, однак була дуже здивована, чому поліція так активно взялась за дану справу:

«Особливого тиску я не відчуваю, але для мене незрозуміло взагалі, чому поліція реагує на речі, в яких я не бачу жодного складу злочину, правопорушення. Ми не оприлюднили персональних даних. Нічого такого не було. Тому мені дивно, чому така завзятість. Бо в інших справах , де йдеться про перешкоджання журналістській діяльності, ми бачимо повну бездіяльність. А тут, оскільки це чиновниця, то опитали мало не пів області у даній справі».

Наразі в прес-службі поліції повідомили, що за даним фактом справді були проведені перевірки, однак підстав для відкриття кримінального провадження не знайшли:

«28 листопада із заявою до Рожищенського відділу поліції зверталася депутат райради, держслужбовець з приводу публікації на одному із сайтів, де на її думку було розміщено неправдиву інформацію щодо її участі у виборчій кампанії від «Партії Регіонів» і причетності до «Партії Регіонів» . Одним словом, було зареєстровано заяву належним чином в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень , проведено ретельну перевірку і ознак чи підстав для відкриття кримінального провадження не виявлено, про що і повідомлено заявницю».

Тим часом заявниця Тетяна Новосад відмовилась пояснити, чому поскаржилась на публікацію в поліцію:

«Ні, дякую, я зараз дуже зайнята. Я коментувати нічого не буду, тому що я не можу розмовляти».

Керівник районних сайтів Ірина Новосад стверджує, що проблема із тиском на журналістів в районах є. І така ситуація налякала колег, які там працюють:

«В районному центрі це великий резонанс, і ми повинні розуміти, що регіональні сайти завжди з такою проблемою зіштовхуються, коли вони бояться відверто писати про якихось людей, які зараз є чиновниками чи мають певний вплив, владу чи політичну вагу в районі».

До слова, після Революції Гідності начальниця відділу культури Тетяна Новосад очолювала партію «Удар» у місті Рожище, а на місцевих виборах стала депутаткою Рожищенської райради від Блоку Петра Порошенка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гнати скотниу на Донбас там її місце і її партія
Відповісти
Скоти ті, хто обзиває людей, принижує честь і гідність. Нехай обливають брудом своїх батьків, інших близьких родичів.
Відповісти
Останні новини
Рожище: екс-регіоналка подала в суд на сайт
16 грудень, 2016, 15:19