Вибори на Волині: спостерігачі фіксують масу порушень

Вибори на Волині: спостерігачі фіксують масу порушень
На Волині усі виборчі дільниці відкрилися вчасно. Втім, у Павлівці зафіксовано недопуск спостерігачів, недостатню кількість виборчих скриньок і кабінок для голосування, а також виявлено непідписані контрольні талони.

Про це повідомляють у громадянській мережі «Опора».

Хронологія подій 18 грудня:

7:35. Спостерігач «Опори» і двоє журналістів від видання «Точка опори» прибули на виборчу дільницю № 070187, яка знаходиться у селі Павлівка. Двері були зачинені, спостерігачів і журналістів до 8:00 не пустили на дільницю. Спостерігач у телефонному режимі повідомила голову ТВК Марію Сапожнік, яка одразу відреагувала на повідомлення. За цим фактом було складено акт про порушення та подано скаргу до територіальної виборчої комісії.

7:40. Спостерігач виявив у приміщенні ДВК № 070187 недостатню кількість виборчих скриньок та кабінок для голосування. Зокрема, на дільниці було три стаціонарних скриньки та 3 кабінки для голосування. Відповідна ДВК є середньою, відповідно, кількість стаціонарних скриньок на такій дільниці повинна становити 4, кількість кабінок для голосування – також 4.

8:30. На цій же дільниці спостерігач виявив у члена ДВК, який працює із бюлетенями, непідписані виборцями контрольні талони, у чому вбачається порушення частини 7 статті 77 Закону України «Про місцеві вибори». У списку виборців відповідні підписи присутні. Про відповідний факт була повідомлена голова Павлівської ТВК, яка зреагувала на повідомлення і провела профілактичну роботу-роз’яснення членам відповідної ДВК. Можливим продовженням відповідних порушень вдалось запобігти.

Нагадаємо, що у разі виявлення порушень виборчого процесу у день голосування можна звертатись за телефоном гарячої лінії:
(044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами оператора).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У редакції у друзях Гузь, Лапін... то про що можна тут читати? :)))
Відповісти
Пора вже цих безпредельщиків з Укропу садити.Брудними грішми позакідали всі райони.Ходять по кожних дворах з своїми 200грн.
Відповісти
Останні новини
Вибори на Волині: спостерігачі фіксують масу порушень
18 грудень, 2016, 11:05