На Волині податківці викрили 9 фіктивних фірм

На Волині податківці викрили 9 фіктивних фірм
Податкова міліція Волині протягом дев’яти місяців цього року викрила та припинила діяльність 9-ти підприємств з ознаками фіктивності.

Про це повідомив сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Волинській області.

Сім таких фірм працювали на території Волинської області, ще два підприємства в ході оперативно-розшукових заходів вдалося викрити за межами Волині.

«Як свідчить наша практика викриття злочинів, фіктивні фірми особливо активно використовуються в розкраданні бюджетних коштів при проведенні тендерних закупівель, в процесі відшкодування ПДВ», – розповів начальник відділу у викриття податкових злочинів УПМ ДПС у Волинській області Павло Мартинюк.

Як зазначив керівник підрозділу, до створення таких фірм ініціатори схем ухилення від сплати податків, як правило, за певну винагороду залучають громадян, які не усвідомлюють наслідків передачі в чужі руки паспорту та інших документів, що ідентифікують особу.

«Тож, податкова міліція звертається до громадян із застереженням – отримавши винагороду за створення фіктивної фірми, ви наражаєтеся на небезпеку потрапити під кримінальне переслідування. Після таких необачних дій згодом виявляється, що хтось став директором чи власником підприємства, про яке він вперше чує від співробітників податкової міліції та інших правоохоронних органів, або про те, що підприємство, де Ви – директор, ухилялось від сплати податків. За таких обставин особа несе фінансову, адміністративну або кримінальну відповідальність» – наголосив Павло Мартинюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині податківці викрили 9 фіктивних фірм
16 жовтень, 2012, 16:08