В уряді прокоментували ситуацію з Приватбанком

В уряді прокоментували ситуацію з  Приватбанком
Гройсман розповів, скільки українців могли втратити кошти через проблеми Приватбанку.

Як заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, рішення про перехід Приватбанку було прийнято Кабміном після подання Нацбанку, до якого звернулися акціонери Приватбанку,- пише Урядовий портал.

"Ми прийняли це рішення, керуючись перш за все тим, щоби забезпечити стабільність банківської системи України і захистити гроші громадян України. За оцінками Національного банку України, розрив між сформованими резервами та кредитним ризиком станом на грудень сягнув майже 150 млрд гривень, що поставило під загрозу подальше обслуговування клієнтів банку.

В першу чергу, мова йде про понад 3 млн пенсіонерів, понад 500 тисяч студентів та 1 мільйон 600 тисяч соціально незахищених громадян. Мова також йде про більше трьох з половиною мільйонів зарплатних рахунків, про обслуговування 500 тисяч фізичних осіб-підприємців.

Зрозуміло, що ситуація з ПриватБанком могла мати вкрай негативні наслідки для усієї фінансової системи України. Таким чином, учорашнім рішенням ми захистили майже 20 млн клієнтів банку, 20 млн громадян України і також фінансову стабільність нашої держави. Це було першочерговим нашим завданням – діяти в інтересах українського народу", - відповів прем’єр-міністр.

Володимир Гройсман також зазначив, що у ПриватБанку працює спільна команда, яка складається з представників Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та представників Мінфіну. Ця команда технічно забезпечує передачу банку у державну власність. Власники і менеджмент ПриватБанку пообіцяли максимально сприяти цьому процесу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще не встигли забрати, а вже про проблеми розказують "професіонали" не дороблені
Відповісти
бєні черговий орган обрізали
Відповісти
Якщо Бєні обрізали, значить Бєня має обрізати місцевих членів.На цю роль найбільш підходить людина, що відповідає статурі члена.Надутий, накачаний і прищавий.Здогадайтесь дітки.Загадка!!!
Відповісти
Останні новини
В уряді прокоментували ситуацію з Приватбанком
19 грудень, 2016, 12:48