«Ягодин» хочуть автоматизувати – керуватиме «інтелектуальна система»

«Ягодин» хочуть автоматизувати – керуватиме «інтелектуальна система»
Волинська митниця має намір запропонувати іноземним донорським організаціям спеціальний інтелектуальний проект для впорядкування руху транспорту в міжнародному пункту пропуску «Ягодин».

Про це під час зустрічі з депутатами Волинської обласної ради повідомив начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький, – повідомляють у прес-службі ДФС Волині.

«Ми хочемо запропонувати спеціальну систему, що на рівні сучасних інформаційних технологій вирішить проблему переміщення великої кількості як легкових, так і вантажних авто в зоні діяльності митного пункту пропуску «Ягодин» з тим, щоб зробити процес проходження митних формальностей за найвищими європейськими стандартами», – зазначив Віктор Кривіцький.

Про особливості пропонованої моделі удосконалення вантажопотоку учасникам зустрічі розповіла начальник управління митного контролю Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець.

«Прогрес у сфері технологій стрімко йде вперед і варто визнати, що обладнання та програмне забезпечення, яким облаштовано МАПП «Ягодин» ще в 2011 році, потребує модернізації та вдосконалення шляхом максимальної автоматизації контрольних процедур. Щоб впорядкувати рух транспортних засобів, який наразі є предметом критики громадськості, ми пропонуємо модернізувати програмне забезпечення та обладнання, встановивши Інтелектуальну систему відеоспостереження та керування рухом автомобілів. Зазначена система повинна бути інтегрована, або частково синхронізована до програмних комплексів митних та прикордонних органів», – звернула увагу учасників зустрічі Тетяна Кравець.

Повна автоматизація процесу переміщення в зонах до виконання митних процедур, території митного контролю та виїзду з пункту пропуску та електронний облік не лише прискорить рух транспорту, а й унеможливить зловживання в чергах, – йдеться в повідомленні.

«Передбачається, що інформацією з Інтелектуальної системи керуватимуться в роботі фахівці митної та прикордонної служб та вноситимуть до системи необхідну інформацію. В результаті впровадження системи ми очікуємо на прискорення процедур оформлення, уникнення витрат часу на повторне внесення однакових даних посадовими особами митниці та прикордонниками, посилення контролю за ввезенням підакцизних товарів», – наголосив начальник митниці.

Окрім того, як прогнозують у Волинській митниці ДФС, впровадження Інтелектуальної системи створить комфортні умови для перетину державного кордону, якісне функціонуванням сервісної зони та мінімальні часові витрати на митні процедури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на іга то ля-ля: вже в Луцьку табло непрацюючі висять
Відповісти
Останні новини
«Ягодин» хочуть автоматизувати – керуватиме «інтелектуальна система»
21 грудень, 2016, 13:11