У Нововолинську досі не визначили, чому вибухнув газ у будинку

У Нововолинську досі не визначили, чому вибухнув газ у будинку
Досі немає офіційної інформації про те, що конкретно сталося в будинку на бульварі Шевченка, 35 в Нововолинську.

У ніч з 19 на 20 листопада в цьому приміщенні пролунав вибух, внаслідок якого пошкоджено дах двоповерхової будівлі, перекриття між другим поверхом та горищем, повилітали вікна у сусідніх квартирах, – нагадує Буг.

Нагадаємо, що пошкоджень зазнало 6 квартир. Найбільшу шкоду отримало помешкання, що знаходиться під квартирою, де пролунав вибух. Ймовірно, стався витік побутового газу через пошкодження труби.

Інвалід 2-ої групи Петро Смоляр, власник квартири, яка найбільше постраждала від вибуху, вважає, що влада мало уваги приділяє питанню відновлення будинку. «Вже тиждень не виконуються роботи. Сьогодні був у Рожелюка. Тільки від нього вийшов, прийшли три хлопці від підрядника. Поки там ще нічого не відновили. Сміття вибрали, змурували дві колони. Я запитував луцьких експертів і вони сказали, що на це потрібно 6-8 місяців. Ходжу щодень на квартиру. Прийду, гляну – відразу тиск піднімається. У цьому будинку жив 30 років. Мама до тями так і не прийшла після того, що сталося. Живемо з дружиною в родичів, маму забрала сестра у Володимир-Волинський. Була така жвава, а зараз… Вчора говорив з матір’ю сусіда, в квартирі якого стався вибух. Він ховається, навіть не зателефонував і не вибачився. Тиждень полежав у лікарні і виписався. Ще нема висновку, що це зірвався газ. В поліції дали довідку, що я потерпілий. І все», – розповідає чоловік.

Начальник Нововолинського відділу поліції Василь Лесь раніше повідомляв, що за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 271 (Порушення вимог законодавства про охорону праці) Кримінального кодексу України та з’ясовуютьcя усі обставини інциденту. Проте станом на 21 грудня ще немає офіційних висновків і досі не оприлюднена офіційна інформація про причини аварії.

«Цим займається поліція. Висновок мають встановити слідчі органи, вони проходять певні експертизи тощо. Проводив нараду з силовиками, просив, щоб вони це діло прискорили. Пробуємо закликати до того, щоб вони працювали швидше. На жаль, не все так виходить, як хотілось би. Зараз місто відновлює будинок. Підрядником є «Нова Аркада». Ми зацікавлені, щоб закінчити ці роботи якісно та швидко», – прокоментував ситуацію заступник мера Андрій Сторонський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Нововолинську досі не визначили, чому вибухнув газ у будинку
21 грудень, 2016, 17:52