Атошники, людяність, чай: «абетка» луцьких патрульних

Атошники, людяність, чай: «абетка» луцьких патрульних
На ВолиньPost продовжується рубрика «Абетка», героями якої патрульні поліцейські Луцька.

Василина Боруцька зібрала асоціації до літер алфавіту, які виникли у журналістів при згадці про правоохоронців.

А - атошники

Згідно зі статистикою, зі 165 патрульних, які пройшли усі етапи відбору та взялися патрулювати вулиці обласного центру Волині, 28 пройшли службу в зоні антитерористичної операції.

До слова, цих патрульних нагороджували пам’ятними медалями Управління патрульної поліції у День Незалежності.

Л – людяність

Троє луцьких патрульних отримали від начальника управління 29 січня дещо незвичні відзнаки. Так, Мар’яну Олексюк, Степана Стецьковича, а також на той момент заступник командира батальйону Сергія Мерчука нагородили за небайдужість.

Тодішній керівник Антон Цюцюра розповів, що патруль у складі Олексюк та Стецьковича помітив на Залізничному вокзалі бездомного в інвалідному візку. Патрульні підійшли та розпитали, чи все добре. Виявилося, що чоловік переїхав до Луцька два тижні тому, та через насильство в сім’ї більше тижня жив на вокзалі.

«Більше тижня нікому не було діла до цієї людини, поки не помітили патрульні», ‒ сказав тоді Цюцюра. Тож, патрульні домовилися з представниками церкви «Фіміам», які погодилися прийняти чоловіка принаймні до кінця зими. Вони самостійно відвезли чоловіка до лікарні, де він пройшов медичний огляд. Сергій Мерчук отримав нагороду за ініціативу зі збору допомоги для дітей учасників АТО.

ЧИТАТИ ВСЮ «АБЕТКУ» ПАТРУЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ ЛУЦЬКА

Ч – чай

З яких тільки причин не викликали патрульних. Все майже як у «Поліцейській академії», де полісменам дзвонили, аби зняти кота з дерева.

Тож після 7 місяців роботи служби у місті прес-секретар поліцейських Ольга Бузулук публікувала найоригінальніші причини дзвінків.

Так, до прикладу, з проспекту Відродження надійшло повідомлення від дідуся, ніби Спецслужба України хоче привласнити його квартиру за допомогою телебачення та радіо. Патрульні провели розмову, пояснивши дідусю, що це не так. На Ковельську просили допомоги, бо сусід позбавив півня життя. На вулицю Привокзальну викликали поліцейських, бо на рівні третього поверху застряг кіт, та ніяк не міг звідти вилізти. Поліцейські змінили траєкторію руху кота за допомогою лазерної указки, тим самим врятувавши тваринку. Був навіть виклик, коли бабуся повідомила, що в неї викрадають повітря. Діти дзвонили на 102, бо не могли без патрульних поділити березовий сік, а траплялося й таке, що телефонували через занадто швидкий рух транспорту із проханням «зробіть щось». Часто патрульним повідомляють, що десь займаються коханням, а одного разу зверталися із проханням врятувати сову.

Та ледь не найоригінальнішим був «чайний» виклик. Патрульних викликав чоловік, який не міг як слід пояснити причину виклику. Тож коли поліцейські приїхали, виявилось, що заявник хотів просто попити з ними чаю. Чаю попили, але протокол все таки склали за статтею 183 Про завідомо неправдивий виклик спеціальних служб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Атошники, людяність, чай: «абетка» луцьких патрульних
22 грудень, 2016, 23:40