Союз біатлоністів Росії відмовився від проведення етапу Кубка світу в Тюмені

Союз біатлоністів Росії відмовився від проведення етапу Кубка світу в Тюмені
Етап Кубка світу 2017 року в Тюмені не відбудеться через звинувачення російських біатлоністів в прийомі допінгу, згаданих у доповіді Річарда Макларена.

В прес-релізі Міжнародного союзу біатлоністів повідомляється, що Союз біатлоністів Росії (СБР) проінформував їх про те, що юніорський чемпіонат світу 2017 року, який отримав Острів, і восьмий етап Кубка світу, який повинен був пройти в Тюмені, повернуті IBU. Рішення про місце проведення змагань буде прийнято пізніше, - пише Новий Час.

Крім цього IBU відкрив справу стосовно СБР і 29 спортсменів на основі доповіді комісії WADA (Всесвітнє антидопінгове агентство) про прийом допінгу російськими спортсменами.

Раніше президент Федерації біатлону України (ФБУ) Володимир Бринзак дав зрозуміти, що рішення ФБУ з приводу можливого бойкоту етапу Кубка світу в російській Тюмені через масштабне застосування допінгу спортсменами з РФ буде пов'язано з рішенням Міжнародного союзу біатлоністів.

Днями голова чеської федерації біатлону Іржі Хамза повідомив, що Чехія та Франція має намір бойкотувати тюменський етап. Також стало відомо про такий намір збірних Норвегії та Великобританії.

Минулого тижня кращі біатлоністи світу француз Мартен Фуркад, а також норвежці Еміль Хегле Свендсен і Йоханнес Бьо, заявили про те, що готові бойкотувати змагання, якщо російських колег не усунуть від участі в них після підозр у застосуванні допінгу їх суперниками з РФ.

Повідомлялося, що Міжнародний союз біатлоністів (IBU) отримав від Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) список із 31 російського спортсмена, яких підозрюють у використанні заборонених речовин з 2011 по 2015 роки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Союз біатлоністів Росії відмовився від проведення етапу Кубка світу в Тюмені
23 грудень, 2016, 01:10