Нововолинськ: учнів училища тероризує «бригада»

Нововолинськ: учнів училища тероризує «бригада»
Поліція повідомила, що чергуватиме біля гуртожитку ПТУ №11 у Нововолинську, де “полюють” на учнів місцеві підлітки, забираючи у них гроші та телефони.

Нагадаємо, що ввечері 21-го грудня в редакцію інтернет-видання “БУГ” звернулась Ірина Устимук, мати хлопця, який навчається в училищі. Жінка розповіла про криміногенну ситуацію, котра склалась у місті, а саме на території училища, де вчиться її син.

Вже наступного дня, 22-го грудня, журналісти разом з Іриною Устимук та керівником “Самооборони” Нововолинська Володимиром Шаповалом зустрілися з головним поліцейським міста Василем Лесем. На початку розмови начальник поліції вибачився за бездіяльність правоохоронців, які приїжджали на виклик до гуртожитку ПТУ, запевнивши, що працівники отримають покарання.

“На виклик виїздили працівники новоствореної патрульної поліції – не з карного розшуку і не слідчі”, – пояснив Василь Лесь, доповнивши, що головні “герої” гоп-компанії, яка уявляє себе бандитами та тероризує учнів ПТУ, вже затримані.

“Ті, що причетні до грабежів і вимагання, вже сидять в мене кабінеті і ми з ними розберемось. На даний час ведуться суди”, – додав начальник поліції.

Ірина Устимук боїться за свою дитину, оскільки на власні вуха чула багато погроз, адресованих сину. 21-го грудня "банда" не випускала його з навчального корпусу до гуртожитку. За те, що він дружить з хлопцем, в якого забрали телефон, що не дав гроші, які у нього вимагали.

Буквально за останніх три тижні почалося активне пресування дітей, які наважилися сказати щось проти гоп-компанії. Підлітки ведуть себе дуже впевнено, зібравшись дружною масою. Самоствердитися за рахунок когось – їхнє хобі.

“Діти бояться. Я виходжу з гуртожитку вчора – стоїть та банда. Разів 20 чула слово Чечен. При поліції скаче одне метр шапкою до моєї дитини і плює: “Ти ментовський”. Вони стояли і слухали, про що говорять поліцейські, насміхаючись. Правоохоронці абсолютно ніяк не вплинули на ситуацію.

Розповідають, що на другому курсі палять волосся хлопцям запальничкою. І ніхто нічого не робить.

Вчора у соцмережі в одного з затриманих був пост “Мєнти мене взяли” і селфі у поліцейській машині. Але після мого звернення на інтернет-виданні “БУГ” все зникло”, – розповідає мама учня ПТУ.

Гуртожитські діти навчилися оборонятися. Вони не виходять поодинці на вулицю, ходять по 5-6 осіб. Інколи мами телефонують до вихователів: “Вийдіть зустріньте, бо перепинять”. Нещодавно гопота побила хлопчину прямо під гуртожитком, забрала телефон і дала 15 хвилин на те, щоб по гуртожитку зібрав гроші. Тоді, сказали, віддадуть його власні. Деякі з “команди” вихвалялися, що це вони били плафони на стометрівці у Нововолинську.

“Мене дуже дивує позиція педагогів. Якщо вони знали про це, то чому ніхто не відреагував? Наразі в мене є дві заяви, ми по них працюємо”, – говорить начальник поліції Нововолинська.

Спілкування в присутності поліції продовжили у кабінеті заступника директора ПТУ №11 по виховній роботі.

“Я на лікарняному. Прошу, щоб закрили, бо на роботі перебуваю більше, як вдома. Працюю 38 років в освіті, але це прийшов – злякався. Там половина дітей з 5-ї школи. Питаю: “Чого ви не на уроках, а тут?”. Вони відійшли подалі. Із наших учнів з такими, що можна говорити, я пробував вести мову. А що вихователь зробить? Вихователі теж люди і вони після 10-ти йдуть додому”, – відзначив Михайло Мельник.

Заступник запевнив, що взнають про ситуацію, розпитають дітей.

Головний “самооборонівець” міста Володимир Шаповал влучно виразився, що найкращим виправним методом для них було б чищення відстійників. Він також пообіцяв тримати це питання на контролі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нікого не хочу образити, але бидлуватішого міста в Зх Україні мені не доводилося зустрічати. В цьому місті правила ні для кого не писані. ПО вечрах всі сині за кермом, "тіпочки" не зрозумілі на кожному кроці, про наркоманів я взагалі мовчу. Волинське гетто.
Відповісти
То хай воно здохне те місто гріхів!!!! Разом із місцевим бидлом!!!
Відповісти
Люди, все ок. У кожному офісі є туалет. В кожній області є місто- параша. У даному випадку це Нововолинськ!!! Там і живуть- парашці типу: носа, чєчєна глиста, тд тп
Відповісти
вони дограються, що зберуться тати та брати хлопців з гуртожитка і вломлять цій банді чарівних пілюлєй.
тих що затримали - показово присудити громадські роботи та по тєлєку показувати місяць кожен день, щоб попустило героїв.
Відповісти
Чи Я помиляюся, але таке завжди було і кругом..... Просто треба не сцикунами бути, а трошки бойовими чоловіками. Я впевнений що у гуртожитку хлопців у рази більше проживає ніж гопоти. Раз дати здачу - більшге не полізуть. Мамині синочки.
Відповісти
Це біда усіх шахтарських, чи промислових міст. Україна, Донецьк, Луганськ наглядний приклад Але це не наше ноу-хау. У всьому світі так. Америка Бруклін, Чикаго. Вибачте за приклад ворожої країни, але Люберці, Капотня, це московська обл. В таких містах, в правоохоронних органах повинні бути авторитетні і готові до неординарних дій люди.
Відповісти
Чічєн?! 28-річний імбецил гоп-стопає дітвору з бурси! Оце так "бригада"! Серйозні бандіти, нє?!
Відповісти
Останні новини
Нововолинськ: учнів училища тероризує «бригада»
22 грудень, 2016, 20:41