Дощова каналізація Луцька замулена на 30%

Дощова каналізація Луцька замулена на 30%
На деяких колекторах у Луцьку недостатня кількість дощоприймальних колодязів, відтак замулення дощової каналізації сягає 30 відсотків.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Внаслідок цього в період опадів виникають проблеми у функціонуванні дощової каналізації на вулиці Січовій, проспекті Відродження ( від проспекту Молоді до гімназії №18), перехресті вулиць Конякіна та Карбишева, інших ділянках доріг.

Про заходи із експлуатації мереж дощової каналізації для запобігання погіршенню якості поверхневих вод повідомив директор ЛСКАП «Луцькспецкомунтрас» Валерій Кузьмич. Він зазначив, що у місті побудовано близько 59, 7 км дощової каналізації, є 1285 оглядових колодязів та 1559 дощоприймальних колодязів.

Погіршує ситуацію і той фактор, що піднявся рівень води у річці Сапалаївка внаслідок її замулення і засмічення. На ділянці 300 метрів річку очистили і поглибили, але вона потребує повної очистки, а для цього треба кошти. Цього року на діяльність мереж зливної каналізації було виділено 349 тисяч гривень, але беручи до уваги, що тепер підприємство обслуговує не лише дороги, а й прибудинкові території, потрібно збільшити штати, а для цього й фінансування.

Члени профільної комісії міської ради підтримали пропозиції щодо покращення діяльності зливної каналізації у місті, і враховувати їх під час планування бюджету на наступний рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дощова каналізація Луцька замулена на 30%
18 жовтень, 2012, 09:40